Hortensia

Een mooie hortensia kopen? Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een zeer breed assortiment tuinplanten. U vindt bij ons zowel eenjarige planten als vaste planten, zoals de hortensia. We vertellen u graag alles over deze prachtige plant.

Hortensia's en meer levend groen bij Tuincentrum Luyckx

Bij Tuincentrum Luyckx vindt u heel veel verschillende soorten tuinplanten. Bent u een tuin aan het aanleggen en wilt u deze vol zetten met een aantal prachtige planten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen diverse soorten vaste planten, zoals:De mooiste hortensia's koopt u bij Tuincentrum Luyckx in Gistel!

Naast vaste planten verkopen we ook eenjarige planten, kuipplanten en kruiden. Eenjarige planten fleuren uw tuin één seizoen op. Ze zijn er in diverse vrolijke kleuren. Kuipplanten zet u in het voorjaar en de zomer buiten en in het najaar haalt u ze naar binnen. Het zijn vrolijke, tropische plantjes die genoeg zon nodig hebben. Bekijk ook eens ons assortiment kruidenplanten. Op onze kruidenafdeling vindt u kruiden die u in de tuin kunt planten en kruiden in pot. Uw tuin zal heerlijk gaan ruiken en u kunt de kruiden natuurlijk gebruiken tijdens het koken. Een deel van onze planten kweken wij zelf. Hierdoor kunnen we relatief lage prijzen hanteren.

Wat is er zo bijzonder aan de hortensia?

Eén van de meest populaire tuinplanten is de hortensia. Er bestaan verschillende soorten hortensia’s, zoals boerenhortensia’s, pluimhortensia’s, de Annabelle en de wat nieuwere variëteiten; Forever & Ever en Endless Summer. Hortensia’s zijn verkrijgbaar in wit, roze, rood, paars en blauw. Wist u dat u de hortensia ook zelf kunt laten verkleuren? Dit doet u door de PH waarde van de grond te veranderen. In een zure grond zal de hortensia een blauwe, in een basische grond een roze en in een neutrale grond een paarse kleur hebben. U kunt de PH waarde van uw grond omlaag brengen door tuinturf en metaalionen toe te voegen. Dit laatste kan erg gemakkelijk, namelijk door oude spijkers in uw tuin te begraven. Om een blauwe hortensia te verkleuren, voegt u kalk aan de grond toe. Een lage hoeveelheid kalk zorgt voor een paarse hortensia en een hogere hoeveelheid kalk zorgt voor een roze hortensia. Het is niet mogelijk om uw hortensia wit te laten kleuren! Hortensia’s kennen een lange bloeiperiode en u kunt er dus lang van genieten.

De verzorging van de hortensia

De verzorging van de hortensia is niet moeilijk. Zorg er voor dat u weet welke hortensia u heeft, want de snoei is voor elke soort anders. Over het algemeen hoeft de hortensia minder dan één keer per jaar gesnoeid te worden. De hortensia groeit beter wanneer u af en toe grond- en meststoffen aan de grond toevoegt. Heeft u nog vragen? Kom binnenkort eens langs in ons tuincentrum in Gistel en onze deskundige medewerkers vertellen u alles over het planten en de verzorging van de hortensia!