Maak van uw tuin een vakantieparadijs

Maak van uw tuin een vakantieparadijs

Tijd om plannen te maken voor vakantie, maar zit één of andere pandemie u in de weg? Maak van uw tuin een vakantieparadijs! We kunnen het C-woord niet meer horen, tenzij het om een cactus, clivia, clematis of citroengeranium gaat. Voor ons is Corona geen enkele reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Met binnenkort hopelijk weer oplopende temperaturen en de zomer in zicht maakt u van uw tuin of balkon een vakantieparadijs voor jong en oud. Ons tuincentrum in Gistel geeft u graag een aantal inspirerende tips voor een fijne 'staycation' waarbij u volop geniet van het buitenleven in eigen tuin.

5X TUINPLEZIER VOOR JONG EN OUD

1. LEKKER LUIEREN

Misschien heeft u al een geweldige loungebank of heerlijke tuinset, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Ultiem relaxen in eigen tuin heeft met zoveel meer te maken dan slechts een goede loungebank. Accessoires, planten, bloemen en andere tuinartikelen brengen nog meer sfeer en rust met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de volgende artikelen voor nog meer comfort en sfeer:

  • kleurrijke en zachte kussens
  • warme plaids voor als het 's avonds wat afkoelt
  • fleurige parasols of hippe schaduwdoeken voor verkoeling en schaduw
  • design (solar) tuinlampen en/of praktische spots voor in de late uurtjes
  • veranda of overkapping waarmee u uw woonkamer doortrekt tot in de tuin
  • buitenkleden vrolijken elke tuin of balkon op
  • buitenhaard, vuurkorf en/of geurkaarsen brengen geheid sfeer met zich mee

 2. WATERPRET

Of u nu een grote of kleine tuin heeft: een zonnig balkon of een postzegelformaat dakterras, er is altijd plek voor een waterelement. Water brengt verkoeling, ontspanning en trekt bovendien allerlei insecten en kleine dieren aan. Ook uw hond of kat vermaakt zich uren door te loeren naar alles wat in en rond een vijver, eenvoudige waterschaal of kabbelend waterornament beweegt. Jonge kinderen maakt u gelukkig met een simpel opblaasbaar zwembad, een gevulde teil of lege plastic zandbak. Geef ze wat schepjes, emmertjes, een bal en drijvende badeendjes en ze zijn uren zoet. In de tuin zorg je alleen al met een gieter, een zwenksproeier, tuinslang en eventueel een buitendouche voor verkoeling en plezier. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we daarnaast ook nog regentonnen: duurzaam de plantjes water geven, wie wilt dat nu niet?

3. BUITEN KOKKERELLEN

Voor de buitenchefs wordt het arsenaal aan barbecue-, kook- en bakproducten almaar groter. Denk aan een complete buitenkeuken, een ingebouwde pizza-oven, een mobiele barbecue of een kamadobarbecue. Een paar potten met kruiden, tomaatjes en pluksla erbij en klaar is uw buitenrestaurant. Voor verse kruidenplanten komt u naar Tuincentrum Luyckx. Wij hebben naast kruidenzaden nu ook bieslook, rozenmarijn, basilicum, munt en peterselieplanten staan. Plant deze kruidenplanten in de grond of stop ze in een potje. Pluk elke dag verse kruiden uit eigen kruidentuin en ontdek de heerlijke smaken die verse kruiden hebben.

4. KWEKEN, OOGSTEN EN PLUKKEN

Leuk, leerzaam en gezond voor groot en klein, én goed voor je portemonnee. Zelf groenten, eetbare bloemen en snijbloemen zaaien of planten en opkweken. Dat kan ook in een grote pot of vierkante-meterbak op het balkon of (dak)terras. Laat de kinderen een wedstrijdje houden wie de hoogste zonnebloem groeit. Pluk samen eetbare eenjarige bloemen, zoals Oost-Indische kers, goudsbloemen, komkommerkruid, of de bloemen van kruiden, zoals bieslook, en maak er een lekkere salade of (ijs)thee mee. Vries de bloemen van de kruiden in ijsblokjes in en serveer ze in limonade, frisdrank, punch, een cocktail of mocktail. Zeker weten dat u indruk maakt met uw speciale ijsblokjes.

5. MEDITERRAANSE OF EXOTISCHE PLANTEN

Vul de borders rond uw terras en grote potten en bakken op het (dak)terras of balkon met kleurige en geurige mediterrane planten of grote bladplanten en varens. Deze mediterraanse planten doen u wegdromen naar uw favoriete vakantiebestemming. Goed voor een instant-vakantiegevoel in eigen tuin en land!

VOOR DE MEDITERRANE TUIN:

  • lavendel,
  • rozemarijn,
  • oleander,
  • olijf,
  • bougainville in grote terracotta potten. 

VOOR DE TUIN IN DE STIJL VAN HET VERRE OOSTEN:

  • banaan,
  • boomvaren,
  • Nieuw-Zeelands vlas (Phormium),
  • yucca,
  • vingerplant (Fatsia japonica).

En wist u dat u vrijwel alle kamerplanten in de zomer gewoon buiten kunt zetten? Let er daarbij wel op of ze graag in de zon of (half)schaduw staan.

Namens Tuincentrum Luyckx in Gistel wensen wij u een fijne vakantie in eigen tuin of op uw Costa del Balconia!