Zink

Zinken potten blijven als basis altijd goed. In de loop der jaren is het zink-assortiment uitgebreid tot prachtige woonaccessoires, bewerkt on onbewerkt. Bij tuincentrum Luyckx in Gistel koopt u zinken potten in alle soorten en maten. Zinken potten zijn geschikt voor alle soorten planten. Zo huisvest u kamerplanten, maar ook tuinplanten in zinken potten. Wij hebben een breed aanbod aan zinken potten, grote, kleine, brede, smalle, hoge en lage potten vindt u allemaal in ons tuincentrum in Gistel. Kom langs en aanschouw ons aanbod.

Zinken potten voor binnen

Groene kamerplanten staan stoer in zinken potten. Het groene van de kamerplant staat prachtig bij de grijze kleur van de zinken pot in uw huis. Zinken potten komen ook voor in de kleur koper, grijs en zwart. Zo is er voor elke soort kamer wel een geschikte zinken pot. Geef uw slaapkamer een stoere uitstraling met zinken potten. Bent u benieuwd welke kamerplanten geschikt zijn voor in de slaapkamer? Vraag het ons personeel. Zinken potten komen ook voor in hangmodellen, zo houdt u bijvoorbeeld kruiden of specerijen in de keuken op een leuke manier. Doe inspiratie op in ons tuincentrum en leuk uw keuken op!

Zinken potten voor binnen keuken - Tuincentrum Luyckx

Zinken potten voor buiten

Zinken potten voor buiten geven uw tuinplanten een stoere uitstraling. Zinken bloempotten komen voor in matte en in glanzende uitvoering. De zinken potten komen ook nog in grijs of zwart voor. Voor buiten zijn de matte varianten het meest geschikt. Het weer kan de potten namelijk aantasten. Dit valt bij matte bloempotten wel mee, bij glanzende zinken potten valt het meer op. Deze variant is dan ook beter geschikt voor kamerplanten die u binnen in huis plaatst. Zinken potten zijn licht van gewicht en sluiten goed af. Meestal zit er geen gat in de bodem van de zinken pot, hierdoor is het noodzakelijk dat u uw tuinplant in de kweekpot op een laag met stenen zet. Zo verdrinkt de tuinplant niet na een hevige regenbui of een iets te enthousiaste gieterpoging.

Zinken potten voor buiten - Tuincentrum Luyckx

Zinken potten onderhouden

Zinken potten zijn licht van gewicht en sluiten goed af, toch vereisen zinken potten wat onderhoud en aandacht. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje om extra langs te genieten van uw zinken potten. Zink is een materiaal met een lange levensduur en past in elke tuin of balkon.

  • Zorg voor één of meer gaten in de zinken bodem
    (zo loopt het overtollig water gemakkelijk weg en ontstaat er geen rotting van bodem en plant)
  • Zorg dat een zinken pot buiten op potvoetjes of op een trolley staat
    (de verhoging zorgt ervoor dat de pot niet aan de grond vastvriest tijdens winterkou)
  • Zorg dat u de binnenwand van de zinken pot bedekt met een laag noppenfolie of houtsnippers tijdens de kou
    (zink beschermt de planten niet tegen koud en heeft daardoor een klein beetje hulp nodig)
  • Plaats de zinken potten tijdens de vorstperiode binnen, de bodem van de zinken pot kan kromtrekken met vrieskou.

Kom langs in ons tuincentrum nabij Brugge en Oostende om de leukste zinken potten voor bij u binnen of buiten te kopen. U kunt alle kanten op met zinken potten. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste pot of bak? Ons personeel is altijd bereid u te helpen. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembakken