Bloembakken

Door bloembakken in uw tuin te plaatsen met fleurige bloemen of planten brengt u zonder al te veel moeite sfeer in uw tuin. Wel is het zo dat planten in potten en bloembakken betere verzorging nodig hebben dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden bij Tuincentrum Luyckx is zeer divers.

Assortiment Bloembakken

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u steeds een ruime keuze aan alle mogelijk bloempotten en plantenbakken voor binnen en buiten. Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen en kies de bloempotten en plantenbakken die het best passen bij uw tuin of terras. Een greep uit ons assortiment:

 • Glas: glas is uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben zoals een orchidee staan prachtig in een glazen pot of accubak. De kleur van het glas wordt vaak aangepast op de heersende kleurtrend.
   
 • Keramiek: het buitenkeramiek is vaak grover dan de series voor binnen. We kunnen deze categorie onderverdelen in geglazuurd en terracotta, een gat in de bodem is meestal een teken dat het om potterie voor buiten gaat. De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan.
   
 • Kunststof: kunststof kan nooit een mooie terracotta pot vervangen, maar tegenwoordig is het kunststof bijna niet van keramiek te onderscheiden. Met als voordelen dat ze een stuk lichter zijn, vorstbestendig en een stuk voordeliger.
   
 • Mandwerk: wij hebben vele maten en materialen in mandwerk. De meeste manden zijn gemaakt van wilgentenen en zijn vaak gevoerd met plastic. Naast de traditionele modellen zijn er ook wand- en hengselmanden.
   
 • Zink: zinken potten blijven als basis altijd goed. Wij hebben leuke potjes met prints van margrieten of tulpen, gieters en emmers in allerlei maten, de kleur van het zink gaat met de trend mee. We hebben de grijslook gehad, het grijszwarte zink, de "old" look en zelfs koperkleurig. Zink is een materiaal met een lange levensduur en past in elke tuin of balkon.

Bloembakken_Tuincentrum Luyckx

Het potten van nieuwe plantjes

Mocht u van de week een mooie bloembak in huis halen, dan wilt u daar vast meteen plantjes in stoppen. Hier vindt u een klein stappenplan met hoe u dit het best kunt gaan aanpakken:

 • Maak voor u begint te planten de potten en bakken schoon met zuiver water.
 • Kijk of de drainagegaten helemaal vrij zijn. Leg een potscherf over elk gat of leg een vingerdik laagje gepofte kleikorrels.
 • Breng eerst een laagje potgrond aan.
 • Klop de jonge plantjes uit de potjes zonder de kluit te beschadigen. Zet ze op het eerste laagje potgrond.
 • Vul de bloembak met potgrond en druk goed aan. Zorg dat er bovenaan een gietrand van 2 cm overblijft.
 • Geef overvloedig water. Indien nodig kan u de potgrond nog wat aanvullen.

Bloempotten bloembakken - Tuincentrum Luyckx

Bloembak kopen

Bent u op zoek naar de juiste bloempotten of plantenbakken voor jouw tuin of terras of voor gebruik binnen? Kom eens langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. Wat uw smaak ook is, bij Tuincentrum Luyckx vindt u ongetwijfeld iets wat u zoekt. Onze contactgegevens en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina