Tuinplanten

De mooiste  tuinplanten vindt u in Gistel bij Tuincentrum Luyckx. Met de tuinplanten uit ons assortiment kunt u van uw tuin snel en gemakkelijk een gezellige en kleurvolle plek maken. Wij verkopen verschillende soorten tuinplanten. Kom voor ons gehele assortiment naar ons tuincentrum in Gistel. Naast tuinplanten hebben wij natuurlijk ook kamerplanten in ons assortiment om ook uw huis op te fleuren. Heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u maar al te graag. 

Soorten tuinplanten bij Tuincentrum Luyckx

Er bestaan veel verschillende soorten tuinplanten. De volgende soorten kunt u onder andere vinden in ons tuincentrum in Gistel:

Zoals u ziet hebben wij een zeer breed aanbod. Er zal zeker een tuinplant naar uw wensen tussen staan! Mocht u twijfelen over welke plant het best in uw tuin/balkon past, dan zijn er in ons tuincentrum altijd ervaren medewerkers die u graag adviseren. Wist u dat wij zelfs een ruim aanbod aan planten hebben uit onze eigen kwekerij in Gistel? Deze planten zijn van uitstekende kwaliteit en voor een goed prijs! 

Tuinplanten_Tuincentrum Luyckx

Tuinplanten tips

In iedere tuin horen toch planten en bomen thuis? Zelfs als u geen groene vingers heeft, en u uw tuin compleet bestraat heeft, dan nog is het plaatsen van minimaal één mooie boom en enkele planten in potten nog leuk om de boel een beetje te verfraaien. Wanneer u een balkon heeft is het ook mogelijk om kleine boompjes of kleurrijke hangplanten te plaatsen. Dit maakt uw balkon extra gezellig. Hieronder vindt u een paar tips waar u het best op kunt letten wanneer u tuinplanten wilt gaan aanschaffen: 

  • Zon of schaduw: het is belangrijk dat u weet hoeveel uur zon op een bepaalde plek schijnt in de tuin. Hier zult u zeker rekening mee moeten houden voor de keuze van een tuinplant. Er zijn namelijk tuinplanten die graag in de volle zon staan, maar er zijn ook planten die hier helemaal niet tegen kunnen. Laat u gerust informeren door onze medewerkers. 
  • Hoog en laag: het mooiste overzicht geeft een border die aan de voorkant beplant is met lage planten en naar achteren toe met steeds hogere exemplaren.
  • Bloeitijd: planten hebben allemaal bloeiperiodes. Het is leuk om met deze periodes te spelen en bijvoorbeeld verschillende tuinplanten in uw border te plaatsen met verschillende bloeiperiode's. Op deze manier heeft u grotendeels het jaar een kleurrijke tuin!

Daarnaast zou u bijvoorbeeld ook nog rekening kunnen houden met bladvormen, het toevoegen van siergrassen en het combineren van tuinplanten en heesters. Wanneer u een tuinplant bij ons komt kopen kunnen wij u daar natuurlijk nog veel meer specifieke informatie over geven.

Tuinplanten_Tuincentrum Luyckx

Tuinplanten kopen in Gistel

Zou u ook graag nieuwe tuinplanten willen kopen? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Leffinge, Rattevalle en Schoorbakke. Naast tuinplanten hebben we onder andere nog een ruim aanbod in woonaccessoires, kamerplanten, meststoffen en nog veel meer. Onze openingstijden kunt u vinden op de contactpagina. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum,