Moestuin

Met een moestuin geniet u van heerlijke verse groenten, kruiden en fruit. Bovendien is het heerlijk om met een moestuin aan de slag te gaan, daar wordt u zeker vrolijk van! In ons artikelaanbod vindt u alles wat u nodig heeft om met uw eigen moestuin te starten. Van zaden, plantjes en kweekbakken. Kom gezellig langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Brugge en Oostende. 

Een eigen moestuin

Zelf kruiden, groenten en fruit kweken met een eigen moestuin zeer populair. Een eigen moestuin brengt veel plezier met zich mee. En alles wat u zelf kweekt smaakt veel intenser. Veel lekkerder dan uit de supermarkten of dergelijken! Eigen gekweekte producten bevatten geen toevoegingen en daarmee is het ook nog eens heel gezond en goed voor het milieu. En verwacht nu niet dat het heel ingewikkeld is om een moestuin te houden, dat is het zeker niet! Of u nu juist een grote tuin, kleine tuin, balkon of terras heeft, het beginnen en onderhouden van een moestuin bijna overal. Onze medewerkers in het tuincentrum geven u maar al te graag tips over het starten van een eigen moestuin. Kom dus eens gezellig langs bij ons Tuincentrum in Gistel.

Moestuin_Tuincentrum Luyckx

Het moestuin assortiment 

Wilt u graag zaden of plantjes kopen voor uw huidige moestuin? Of wilt u juist een gehele moestuin opzetten? In het moestuin assortiment van Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Brugge en Oostende vindt u alles wat u nodig heeft. We bieden namelijk een rijk assortiment met verschillende producten om uw eigen groente, fruit en kruiden te kweken. Een greep uit ons moestuin assortiment:

 • Zaden
 • Voorgekweekte groenteplantjes en kruidenplantjes
 • Moestuin gereedschap
 • Moestuinbakken
 • Afdekmaterialen
 • Overige moestuin benodigdheden
 • Kweekgrond
 • Meststoffen

Met het assortiment aan moestuinproducten van Tuincentrum Luyckx start u gemakkelijk en snel uw eigen moestuin! 

Moestuin_Tuincentrum Luyckx

Een moestuin in 5 stappen

Wilt u een moestuin gaan beginnen? Goed idee! We leggen u graag uit hoe u dat in maar liefst 5 stappen kunt doen:

 1. De plek voor uw moestuin
  Start met het kiezen van de juiste plek. Een moestuin staat graag op een plek waar minimaal 6 uur zonlicht op een dag schijnt. Zorg ervoor dat u een moestuinbak heeft waarbij de vakken minimaal 30 cm groot zijn. Zoiets kunt u zelf maken óf vinden in ons tuincentrum! 
   
 2. Het moestuinplan
  Plek voor uw moestuin bepaald? Maak dan een moestuinplan. Bepaal welke gewassen u wilt gaan laten groeien en in welk vakken. Gewassen die wellicht gaan klimmen plaatst u het liefste achterin zodat er geen blokkade van zonlicht ontstaat voor de andere gewassen. Planten en zaaien doet u vervolgens in de vierkanten. 
   
 3. Bemesting en een goede grond
  Om alles goed te kunnen laten groeien in uw moestuin is bemesting en een vruchtbare grond benodigd. Het is dus slim om te investeren in de juiste grondsoort en bemesting voor uw moestuin. In ons tuincentrum adviseren we u hier graag over!
   
 4. Wanneer zaaien en/of planten?
  Om te bepalen wanneer u gaat zaaien en/of planten dient u per soort gewas te kijken wanneer het de beste periode is. Sommige gewassen kunt u ook binnen voorzaaien. Op de omschrijving van de zaden of planten, leest u vaak al een voorschrift voor de periode van zaaien en planten. De diepte voor de zaden is eigenlijk altijd net zo diep als het zaadje zelf is. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit in ons tuincentrum. 
   
 5. Onderhoud van de moestuin
  Houd de moestuin goed vochtig en mest bij na ongeveer twee maanden. Dan gaat uw gewas goed groeien, is het tijd om te oogsten én te genieten! 

Kom voor uw moestuin naar Tuincentrum Luyckx 

Aan de slag met de moestuin? Voel u vooral welkom om langs te komen voor alle benodigheden, tips en informatie die wij voor u hebben in ons tuincentrum in Gistel nabij Brugge en Oostende. Er zijn vele moestuinproducten op voorraad. Als u nog vragen heeft, twijfel niet om even contact op te nemen via 059-278399 of bekijk onze contactgegevens en openingsuren en kom eens langs! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Artikelaanbod