Meststoffen

Maakt u gebruik van meststoffen? De kwaliteit van uw bodem is een belangrijke factor voor een gezonde en geslaagde teelt. Zorg daarom goed voor uw bodem. Dit kan u doen door het telen van groenbemesters in het najaar, zodat uw bodem altijd bedekt is met een gewas. Daarnaast is het ook raadzaam om de bodem voldoende te bemesten met organische meststoffen. Want om planten te laten groeien is er voeding nodig. Na elke oogst voert u stoffen af uit uw bodem, die u weer moet aanvullen om een goede bodemvruchtbaarheid te behouden.

Soorten meststoffen

Er zijn verschillende soorten meststoffen. Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen.

  • Samengestelde meststoffen: de naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.
  • Enkelvoudige meststoffen: enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. 

Meststoffen_Luyckx

Wanneer bemesten?

De beste periode om uw tuin te bemesten, is het voorjaar. In deze periode beginnen de planten terug te bloeien en dan kunnen ze wel een duwtje in de rug gebruiken. Tijdens de zomer zal de groei een zekere vertraging doormaken om in de winter compleet stil te vallen. Om deze reden raden wij u aan om geen mest meer te geven tijdens de herfst en de winter. De planten verkeren dan in een soort van rustfase en hebben bijgevolg geen nood aan een (extra) stimulans. Dit gezegd zijnde moet er rekening mee worden gehouden dat er een aantal uitzonderingen bestaan op deze regel. Zo is het bemesten van een gazon eigenlijk door het hele jaar een goed idee.

Meststoffen kopen in Gistel

Heeft u vragen over ons assortiment meststoffen of andere producten? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Spermalie, Schoorbakke en Leugenboom. Onze medewerkers staan hier voor u klaar en helpen u graag bij de aankoop van de juiste meststoffen. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze openingsuren kan u vinden op onze contactpagina. Voor ons gehele assortiment met onder andere tuinplanten, kamerplanten en meer, verwelkomen wij u graag in ons tuincentrum. Hopelijk tot ziens bij Tuincentrum Luyckx!