Tuinonderhoud

Maak tuinonderhoud eenvoudig en plezierig met behulp van de juiste producten. 

We begrijpen het maar al te goed: tuinonderhoud is niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Het kan soms een zware klus betreffen óf u heeft er gewoonweg geen zin en/of tijd voor om uw tuin helemaal netjes te houden. Tuincentrum Luyckx heeft voor ieder probleem of klus een oplossing en zo wordt tuinieren een fluitje van een cent!


Gardena bewatering, tuinhandschoenen, snoeischaren en andere handig basisgereedschap voor uw tuin. 

Contact, Route & Openingsuren >

Wij bieden onder meer oplossingen voor: 

 • Onkruid en groene aanslag
  Onkruid is een veelvoorkomend probleem in tuinen. Het kan zich snel verspreiden en de groei van uw gewenste planten belemmeren. Regelmatig wieden en het gebruik van geschikte onkruidbestrijdingsmethoden kunnen helpen om onkruid onder controle te houden.
   
 • Plagen en ziekten
  Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor plagen zoals slakken, luizen, mieren en rupsen. Daarnaast kunnen ziekten zoals meeldauw, bladluis en schimmels schade aanrichten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en ziekten en indien nodig geschikte bestrijdingsmiddelen toe te passen. Bent u er op tijd bij? Dan zal de schade meevallen en kunt u in no-time weer genieten van uw planten. 
   
 • Snoeien en trimmen
  Om de groei van uw planten te beheersen, is regelmatig snoeien noodzakelijk. Gebruikt u een goede, scherpe snoeischaar, dan wordt ook deze klus een fluitje van een cent! Voor diverse planten / struiken, zijn er verschillende snoeischaren beschikbaar. Vraag ons personeel naar het juiste snoeigereedschap voor uw plant en deze klus wordt nog leuk ook. 

  Alles om uw tuin te onderhouden vindt u bij tuincentrum Luyckx!
   
 • Water geven
  Ook voldoende water zorgt voor blije planten. In ons tuincentrum kunt u terecht voor waterslangen en gieters bijvoorbeeld. 
   
 • Bodemkwaliteit
  In een gezonde bodem groeien uw planten het beste! Voeg af en toe wat verse grond en/of voeding toe en u zult zien dat deze manier van liefde geven beloond wordt. 
   
 • Seizoensonderhoud
  Seizoensgebonden taken: Elk seizoen brengt specifieke taken met zich mee, zoals het planten van bloembollen in het najaar, het beschermen van planten tegen vorst in de winter, het voorbereiden van de grond voor het nieuwe seizoen in het voorjaar en het oogsten van gewassen in de zomer.


Meststoffen van DCM voor groente- en fruitplanten, hagen, siergrassen en bamboe, hagen, rozen en andere planten bloemen. 

Uw tuin onderhouden wordt een fluitje van een cent

Door uw tuin regelmatig aandacht te geven en liefdevol te verzorgen, zult u merken dat hij goed in zijn vel zal gaan zitten en veel minder problemen veroorzaakt. Een gezonde en goed onderhouden tuin is niet alleen een bron van vreugde en ontspanning, maar ook een plek waar planten gedijen en de natuur tot bloei komt. Dus investeer wat tijd en moeite in uw tuin  en u zult beloond worden met een prachtige buitenruimte waar u trots op kunt zijn. Ons team van Tuincentrum Luyckx staat altijd voor u klaar met advies en hoogwaardige producten om u te ondersteunen bij het creëren en behouden van uw droomtuin.

Kom langs!

Is uw tuin netjes verzorgd? Dan is het wellicht een idee om het nog gezelliger te maken met tuindecoratie. Kinderen zijn hier dol op! We zien u graag bij ons in de winkel voor persoonlijk advies en continu nieuwe producten.