Grondsoorten

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuinaarde en tuingrond. Bij Tuincentrum Luyckx vinden wij het zeer belangrijk dat tuinplanten, bomen, coniferen en struiken op de goede soort grond groeien. Met de juiste samenstelling van uw grond krijgt u namelijk gezondere, mooiere en sterkere resultaten. Planten die van nature niet van een zanderige grond houden, verrijkt u met potgrond zodat de plant zelfs op een zandgrond goed groeit. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor kleigronden, humusarme gronden en slecht doorlatende grondne. Door de grond in uw tuin eerst goed te mengen met bijvoorbeeld potgrond van Tuincentrum Luyckx, geeft u uw tuinplanten de voedingsstoffen die het nodig heeft voor een sterke en gezonde groei. Meer weten over grondsoorten en wat voor verrijking uw grond nodig heeft? Stel uw vragen gerust aan onze medewerkers, zij helpen u graag.

Speciale potgrond 

Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Hierin zit vaak kalium, magnesium en fosfaat. De juiste samenstelling van deze voedingsstoffen resulteert in een uitbundige en felle kleurrijke plant. Meer weten over welke grondsoort goed is voor uw tuinplanten? Vraag het aan iemand van ons team. Onze groenspecialisten laten u graag alles zien op het gebied van grondsoorten. 

Grondsoort tuin

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. U vindt bij ons een uitgebreid assortiment grondsoorten. Benieuwd naar wat wij allemaal aanbieden? Kom langs en ontdek het zelf.

Tuinaarde kopen in Gistel

Koop tuinaarde en potgronden bij Tuincentrum Luyckx in Gistel, u vindt ons tuincentrum nabij Brugge en Oostende in West-België. Ons klantvriendelijke team staat vijf dagen in de week voor u klaar en leidt u graag rond in ons mooie tuincentrum? Wilt u de complete beleving van onze buitenafdeling? Vraag onze medewerkers om advies. Samen met u gaan zij graag op zoek naar al uw wensen met betrekking tot uw tuin. Ook voor al uw benodigdheden in huis komt u naar ons tuincentrum. Ons ruime aanbod kamerplanten is altijd vers, verrassend en vernieuwend. Wij zijn gespecialiseerd in groen en dat stralen wij in alles uit. Niet alleen in de kleuren van ons tuincentrum, maar ook in de kleur van ons hart. Kom langs en proef zelf de professionele en groengezonde sfeer bij Tuincentrum Luyckx. Wij kijken uit naar uw komst. Plan uw route naar ons tuincentrum op de contactpagina.