Rozen en klimplanten

Rozen en klimplanten zijn er in vele varianten. Waar rozen al snel zorgen voor een romantische en luxe uitstraling, zijn de klimplanten juist iets stoerder. Wij hebben van allebei de soorten vele varianten in ons tuincentrum, waar u uw tuin een mooie uitstraling kunt geven. Van de rozen hebben wij onder andere klimrozen, struikrozen en stamrozen. Daarnaast hebben wij verschillende klimplanten met onder andere de Clematis, Hedera, Passiebloem en Kamperfoelie. Deze diverse varianten vindt u allemaal op onze afdeling tuinplanten met planten uit onze eigen kwekerij. 

Rozen en klimplanten_Tuincentrum Luyckx

Verschillende soorten rozen voor uw tuin nabij Gistel

Rozen geven vaak een klassieke en romantische uitstraling aan uw tuin. Echter zijn er verschillende soorten en heeft iedere variant weer andere kenmerken. Ook ligt het aan de combinaties die u maakt, waardoor rozen ook prima passen bij een wat stoerdere of modernere tuin. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u diverse soorten rozen, zoals:

  • Struikrozen
  • Stamrozen
  • Klimrozen
  • Rozen als bodembedekkers

Rozen zijn bij uitstek zonaanbidders en dienen in het voorjaar flink teruggesnoeid te worden. Klimrozen hechten zich niet uit zichzelf aan een muur of pergola, dus om dit te bereiken kunt u deze daar aan vast maken om uiteindelijk klimrozen te vormen. Veel van onze planten komen uit de eigen plantenkwekerij, waardoor wij deze tegen scherpe prijzen aan kunnen bieden én een goede versheid kunnen garanderen. 

Andere klimplanten bij tuincentrum Luyckx

Naast de klimroos zijn er nog vele andere klimplanten. De Hedera en Clematis zijn de bekendste klimplanten, maar er zijn ook andere varianten zoals de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en uiteraard de Blauwe regen. U kunt deze varianten ook combineren met rozen, voor meer kleur en een wat zachtere uitstraling. 

Rozen en klimplanten_Tuincentrum Luyckx

Verticaal tuinieren met klimplanten: de hoogte in tuinieren

Een trend van de afgelopen tijd is verticaal tuinieren. Dat betekent dat bij gebrek aan ruimte, de hoogte wordt benut om van groen te genieten. Klimplanten zijn daar een goed voorbeeld van, omdat er dus weinig ruimte nodig is om omgeven te worden door planten! Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een muur, vinden klimplanten hun weg zonder dat u hier al te veel in hoeft te sturen. In het geval van bijvoorbeeld de blauwe regen tegen het huis aan, geniet u van een prachtige natuurlijke decoratie wanneer deze in bloei staat. Dat is een prachtig gezicht rondom de deurportiek bijvoorbeeld! 

Tuincentrum Luyckx voor tuinplanten, klimplanten en nog veel meer!

U bent van harte welkom bij Tuincentrum Luyckx voor tuinplanten, klimplanten, rozen en vele andere diverse artikelen die uw tuin een stuk aangenamer maken. Heeft u vragen over het onderhoud van de planten? Vraag onze medewerkers dan gerust om hulp. Met vakkundige adviezen helpen wij u graag op weg! Tuincentrum Luyckx is gevestigd in Gistel en 6 dagen per week geopend om u te voorzien van een prachtige tuin en het juiste onderhoud. Vanuit Brugge en omstreken zijn wij gemakkelijk te bereiken. Voordat u het weet geniet u van prachtige klimplanten en rozen, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten