Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn weer helemaal terug dit jaar! En het voordeel van de groene planten is dat deze planten maar relatief weinig verzorging nodig hebben! Bij tuincentrum Luycks in Gistel vind je ze in verschillende soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld allerlei groene planten in kleine groepjes bij elkaar zetten en combineren. Denk maar eens aan: cactussen, een vetplant, een grote kamerplant, een kamerplant palm of hangplanten. Zo kunt u uw eigen Urban Jungle thuis maken! Dit geeft een heel gezellig en speels effect bij u thuis. Onder de categorie ''groene planten'' refereren we naar kamerplanten die helemaal niet bloeien. Een groene kamerplant ontleent namelijk zijn sierwaarde aan zijn bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon op zich krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Groene kamerplant in huis

Een groene plant past altijd wel bij ieder interieur. Zoekt u bijvoorbeeld een grote plant of juist een kleine plant? Een vetplant of een mooie varen? Een exotische plant of juist een wat meer inheemse plant? U vindt ze bij ons allemaal. Kies uw ideale plant en creëer uw eigen stijl.

Top 5 groene kamerplanten

Er zijn enorm veel verschillende soorten groene kamerplanten. Wij hebben voor u een kleine top 5 samengesteld. Voor meer advies kunt u ons altijd bereiken via de mail, telefonisch of kom gezellig langs en vraag het zelf aan een van onze medewerkers. 

  1. De Palm
  2. Monstera
  3. Begonia
  4. Calathea
  5. Sanseveria

De Palm

Een palm heeft de kracht om vrijwel iedere huiskamer om te toveren in een gezellig en warm huis! De palm heeft er geen problemen mee om lekker in de schaduw te staan, maar wil wel graag constant in vochtige grond staan. Let hier dus ook op. Maakt uw palm weinig nieuw blad aan? Dan moet de groene kamerplant toch wat dichter bij het raam staan. Wij hebben regelmatig een palm aanbieding om een mooie palmboom prijs voor u te verzorgen. 

Monstera

Monsterlijk grote, groene bladeren met gaten.. Dat kan geen andere groene plant zijn dan de Monstera. De Monstera plant herkent u direct aan zijn opvallende uiterlijk. Heeft u niet erg groene vingers? Dan is deze gatenplant een ideale huisgenoot. De Monstera is niet alleen makkelijk in de verzorging, maar helpt ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. En behoort daarmee ook gelijk onder de luchtzuiverende kamerplanten! De Philodendron Monstera is daarmee een hele goede binnenplant. Met de Philodendron Monstera haalt u direct de jungle in huis.

Begonia

De Begonia blijft ons steeds opnieuw verrassen. Er zijn niet alleen Begonia's met prachtige bloemen, maar ook Begonia planten met kleurrijke bladeren. Deze Begonia's bloeien niet en sieren ieder interieur met altijd prachtige bladeren. Er zijn veel verschillende soorten begonia's zoals de bladbegonia, hangbegonia, knolbegonia en nog veel meer! U kunt ook in ons tuincentrum in Den Haag verschillende bloembollen kopen. 

Calathea

Ze golven, ze zijn geribbeld, ovaal en versierd met de mooiste patronen: we hebben het natuurlijk over de unieke bladeren van de mooie kamerplant Calathea. Deze bladeren zien er niet alleen oogverblindend uit, ze maken ook indruk op ons door te bewegen. Zodra de zon doorbreekt spreiden de bladeren van de calathea kamerplant zich namelijk en ’s avonds sluiten ze zich weer met zacht geritsel. Sommige soorten calathea's zijn bijna knuffelbaar, zo zacht is de onderkant van het blad. Benieuwd naar de Calathea verzorging? Plaats uw Calathea op een standplaats met half schaduw zonder direct zonlicht. Te veel zonlicht is namelijk schadelijk voor de plant en zal leiden tot bruine randen op de bladeren. En u kunt de Calathea het beste regelmatig water geven in kleine hoeveelheden. 

Sanseveria

De Sanseveria is een ijzersterke kamerplant, erg gemakkelijk te verzorgen en staat ook nog eens erg leuk in een huiskamer, serre of badkamer. De Sanseveria plant mag dan ook zeker niet ontbreken in uw plantencollectie. De Vrouwentong is ideaal voor iedereen die eigenlijk geen groene vingers heeft, want deze mooie plant overleeft bijna alles!

groene kamerplant kopen - varen - yucca - verzorging

Verzorging groene kamerplant

Geef uw mooie groene planten regelmatig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten in uw huis dezelfde vochtopname hebben. Geef verder nooit water als de grond van de kamerplant nog nat is. Er is bovendien speciale plantenvoeding gericht op groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje in de tuin buiten. Net als bij mensen kunnen planten ook wel eens ziek worden, een belangrijke reden hiervoor is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus geef niet zonder nadenken iedere plant dezelfde hoeveelheid water. Als bonte bladeren groen worden, is de standplaats toch te donker voor de plant, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Gistel zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Naast groene kamerplanten verkoopt ons tuincentrum ook hangplanten, vetplanten, cactussen, bloeiende kamerplanten, potgrond en grote kamerplanten. Kom eens gezellig bij ons langs en bekijk het voor u zelf. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten