Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zorgen voor kleur in uw interieur en kunnen uw woning helemaal opfleuren. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we diverse soorten bloeiende kamerplanten. Deze sfeermakers zijn met hun vrolijke kleuren en mooie bloemen onmisbaar in uw huis. Naast het decoratieve gedeelte, heeft een kamerplant een luchtzuiverende werking en zorgt die voor zuurstof in de lucht. Van bloeiende kamer planten kunt u weken genieten. De planten zijn eenvoudig te verzorgen en van een uitstekende kwaliteit.Met een bloeiende kamerplant creëert u een warme en knusse uitstraling. Wij hebben een breed assortiment met kamerplanten. Zoekt u bijvoorbeeld een kamerplant met veel of weinig bloemen? Een grote plant of een kleine plant? U vindt ze bij ons allemaal. Kies uw ideale plant en maak van uw huis een echt thuis.
 

Bloeiende kamerplanten orchideeën - Tuincentrum Luyckx

 

Waarom Bloeiende Kamerplanten?

Onze experts delen hun tips graag!

Bloeiende kamerplanten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ze dragen ook bij aan een gezondere leefomgeving. Ze zuiveren de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en bevorderen een gevoel van welzijn. Ontdek de vreugde van het omringen van jezelf met levende kunstwerken die niet alleen je ogen plezieren, maar ook bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Bij Tuincentrum Luyckx begrijpen we het belang van de juiste zorg voor je bloeiende kamerplanten. Onze experts delen graag hun tips voor het optimaliseren van groei en bloei. Van de juiste watergift tot de ideale standplaats, wij begeleiden je bij het creëren van een optimale omgeving voor je geliefde bloeiende planten.


Bloeiende kamerplanten_Tuincentrum Luyckx

Top 5 bloeiende kamerplanten

Er zijn enorm veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Wij hebben voor u een kleine top 5 samengesteld. Voor meer advies kunt u ons altijd bereiken via de mail, telefonisch of u bent natuurlijk van harte welkom bij ons tuincentrum waar onze medewerkers u graag adviseren.

1. Amaryllis:
De amaryllis is een echte blikvanger. Met haar prachtige, groene bladeren en haar gekleurde bloemen die tot wel 20 centimeter breed kunnen worden, valt zij zeker op in huis. De bloemen van de amaryllis bestaan in verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel, wit en groen.

2. Cyclaam:
De cyclaam is een erg opvallende plant. De bloemen van deze plant zijn er in de kleuren felroze, paars en felrood. Wat de cyclaam een bijzondere plant maakt, is dat het lijkt alsof de bloemen als een soort vlinders boven op de plant zitten.

3. Flamingoplant:
De flamingoplant is een echte exotische plant. Deze plant staat bekend om haar glimmende bladeren en een opvallend gekleurd schutblad. De flamingoplant heeft haar naam te danken aan het feit dat de schutbladeren en de bloemen wat weg hebben van een flamingo. De plant is er in de kleuren rood, wit en natuurlijk roze.

4. Hyacint:
Wie is er niet bekend met de hyacint? Deze bloeiende kamerplant heeft een groene stengel met vele gekleurde bloemetjes eraan. Deze bloemetjes zijn voornamelijk in de kleuren rood, roze, oranje, paars, blauw, wit, geel en zalm.

5. Vlinderorchidee:
Een vlinderorchidee is niet alleen een prachtige kamerplant, ook de verzorging van deze bloeiende kamerplant is erg gemakkelijk. Aan de lange, sierlijke stengel van de orchidee groeien mooie bloemen die zwierig naar beneden hangen. De bloemen zijn er onder andere in de kleuren geel, wit, roze en lila.

Bent u ook benieuwd naar onze kamerplanten zonder bloemen maar met prachtige groene, bonte bladeren? 

Alles over onze groene kamerplanten!

Bloeiende kamerplanten_Tuincentrum Luyckx

Verzorging bloeiende kamerplanten

Veel bloeiende kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon. Cactussen daarentegen staan graag in de zon; hoe warmer hoe beter! De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats, het liefst met ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en zijn sommige planten gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Meer specifieke tips voor bepaalde planten leest u op de verzorgingstips die bij de plant worden meegeleverd.

Bloeiende kamerplanten kopen in Gistel

Hopelijk heeft u met dit artikel wat inspiratie opgedaan om zelf bloeiende kamerplanten in huis te halen. Wij bieden een breed assortiment aan bloeiende kamerplanten. Wat uw voorkeur ook is, er zit vast iets naar uw smaak tussen! Voor meer informatie en/of advies kunt u natuurlijk bij ons terecht. Onze experts helpen u graag op weg om de perfecte kamerplant voor u te vinden. Als u contact met ons wil opnemen, dan kunt u hier onze contactgegevens en openingstijden vinden. Dus woont u in de omgeving van Gistel, Bourgogne, Leugenboom of Leffinge? Kom dan eens gezellig bij ons langs. 

Contact

Verrijk je leefruimte met de pracht van bloeiende kamerplanten - breng een bezoek aan Tuincentrum Luyckx in Gistel en ontdek de magie van groen in bloei.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten