Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen zijn er in verschillende formaten voor verschillende tuinen. Wellicht verwacht u bomen in grotere tuinen of plantsoenen terug te zien, maar er is ook een aantal kleinere formaten dat zeer geschikt is voor kleinere tuinen. Populaire varianten voor de iets kleinere tuinen zijn bolboompjes en treurvormen zoals de bolacacia, treurwilg of krenteboompje. Ook fruitbomen blijven een zeer geliefde soort. 

Populaire soorten heesters

Onder de categorie heesters vallen struiken die meestal in de herfst hun blad laten vallen (uitzonderingen daar gelaten). Een heester kan veel toevoegen aan de tuin, zoals bijvoorbeeld de forsythia en ribes, die gekocht worden door de mooie getinte bladeren. Ook zijn er heesters die 's winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. Voor heesters is het niet nodig om groene vingers te hebben, deze vereisen weinig onderhoud. Sommige heesters zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin, wat een bijkomend voordeel is voor een gezonde balans in uw tuin. Als u graag gekleurde heesters in uw tuin wilt, kunt u denken aan:

  • Viburnum
  • Skimmia
  • Hebe

Coniferen: naaldbomen en -struiken

De naam conifeer wordt gebruikt als verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Over het algemeen blijven deze in de winter groen. Alleen de Larix verliest zijn naalden. De conifeer is gemakkelijk in het onderhoud en in mooie vormen te snoeien. Echter kan deze niet tegen te veel wind, dus als u hier rekening mee houdt qua standplek kunt u veel plezier beleven aan de coniferen! Coniferen kunnen zorgen voor privacy en rust, als u deze gebruikt als tuinafscheiding. 

Bomen, heesters en coniferen - Luyckx

Een divers aanbod aan vaste planten voor uw tuin

U vindt in ons assortiment diverse vaste planten waarmee u uw tuin kunt inrichten met planten die ieder jaar weer terugkomen. Hier heeft u lang plezier van en tevens kunt u een bepaalde vaste stijl terugbrengen in uw tuin. Wilt u gebruik maken van groene tuinafscheiding om uw tuin af te bakenen? Dan kunt u denken aan de volgende opties:

Bomen voor in uw tuin: voor iedere tuin een geschikte soort

Bij bomen zult u wellicht eerder denken aan een grote tuin, met veel open ruimte. Echter zijn er ook verschillende soorten kleinere boompjes, die voor kleinere tuinen ook uitstekend geschikt zijn. De leilinde, dakplantaan, palmen en olijfbomen zijn bijvoorbeeld zeer populaire soorten. Als u uw tuin opnieuw wilt aanleggen of inrichten, dan kunt u bij ons altijd advies inwinnen  over het planten van bepaalde bomen, coniferen en heesters. 

Bomen, heesters en coniferen in de tuin -  Luyckx

Bomen, heesters, coniferen en meer

U bent bij Tuincentrum Luyckx aan het juiste adres voor bomen, heesters, coniferen en vele andere tuinplanten en aanverwante artikelen. Wij hebben ook een eigen plantenkwekerij waardoor wij uitstekende kwaliteit waarborgen tegen scherpe prijzen. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden die passen bij uw tuin en bij uw eigen voorkeuren. Ook op het gebied van onderhoud voorzien wij u graag van adviezen en meer informatie. Tuincentrum Luyckx is 6 dagen per week geopend en u bent van harte welkom! Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx in Gistel, nabij Brugge en Oostende.

Bekijk onze openingstijden