Bloembollen en zaden

Heeft u alweer zin om lekker in uw tuin aan de slag te gaan met bloembollen en zaden? Bij Tuincentrum Luyckx hebben wij een groot gamma bloembollen en zaden in voorraad. Bent u ook benieuwd naar onze producten? Kom dan snel bij ons langs in Gistel, nabij Oostende en Brugge.

Bloembollen bij Tuincentrum Luyckx

Bloembollen verdelen we in twee groepen: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant u in oktober/november en zomerbollen plant u in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich vrijwel overal thuis en zijn tevreden met bijna elke plekje in de tuin of in een bak. Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Narcissen plant u slechts één keer en daarna geniet u voorjaar na voorjaar van nieuwe narcissen. Narcissen vermeerderen zichzelf en laat u gerust in de grond, zodat ze het jaar erop weer in grotere getalen terugkomen.Er bestaan zogenaamde 'verwilderingspakketten', dit zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. Tulpen en hyacinten zijn éénjarige voorjaarsbollen. Zomerbollen, zoals anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig. Elk jaar hebben wij weer een prachtig aanbod aan bloembollen. Kom langs en ontdek welke soorten wij dit jaar aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Voorjaarsbollen

Zomerbollen

Zaden voor in de tuin


Alle soorten zaden om zelf te kweken. Groentezaden, fruitzaden, maar ook kruiden en heel veel soorten bloemen. Kweek uw eigen trots! 

Een aantal populaire bloembollen is hierboven al even kort genoemd. In ons tuincentrum in Gistel hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

Populaire voorjaarsbloembollen

Naast veel zaden voor in de tuin, hebben wij ook veel bloembollen in ons tuincentrum. Dit zijn de meest populaire soorten voor het voorjaar zijn:

  • Tulpen: Tulpen zijn wereldberoemd! Vooral de enkele tulp, die mooi is in haar eenvoud en voor het ultieme lentegevoel zorgt, kent natuurlijk iedereen. Met de juiste verzorging kan je lang plezier hebben van de tulp. De tulp is er in allerlei verschillende soorten kleuren.
  • Hyacinten: voor veel geur en kleur is de hyacint de perfecte plant. In de tuin kunnen hyacinten zo’n 25 centimeter hoog worden. Ze bloeien in de periode van april tot en met mei. Naast de tulp is ook de hyacint verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.
  • Narcissen: de narcis is een vaste plant. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terugkomen. Op een plekje dat ze bevalt, bloeien narcissen dus jarenlang, voorjaar na voorjaar. 

Top 5 zomerbollen

In het voorjaar hebben wij volop zomerbollen beschikbaar:

  1. Dahlia
  2. Begonia
  3. Lelie
  4. Calla of Zantedeschia
  5. Gladiool

Aan u de keuze! U koopt voorjaarsbollen in het najaar en plant ze dan zelf in de grond zodat u in de vroege lente geniet van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar ons tuincentrum te komen waar veel verschillende bollen op pot verkopen. Zomerbollen zijn in het voorjaar bij ons verkrijgbaar en plant u in de maanden april/mei.

 

Bloembollen en zaden kopen bij Tuincentrum Luyckx


Naast groente- en fruitzaden verkopen wij ook graszaad om uw gazon weer stralend groen te krijgen. Graszaad voor speel- en siergazon, voor een volledig nieuwe grasmat of alleen om kale plekken op te vullen. 

Meer over gazon >

Bent u helemaal enthousiast en wilt u het liefst zo snel mogelijk aan de slag met bloembollen en zaden? Dan bent u bij Luyckx van harte welkom! Laat u inspireren door onze thema's, trends en kleuren in ons tuincentrum in Gistel. Onze medewerkers geven u graag advies over welke bloembollen het best bij u passen. Ook al uw vragen over zaden stelt u aan onze medewerkers in het tuincentrum. Woont u in de buurt van Oostende, Brugge en Moerdijk, kom dan eens gezellig bij ons langs. Op onze contactpagina vindt u onze exacte locatie en openingstijden.