Bloembollen en zaden

Heeft u alweer zin om lekker in uw tuin aan de slag te gaan met bloembollen en zaden? Bij Tuincentrum Luyckx hebben wij een groot gamma bloembollen en zaden in voorraad. Bent u ook benieuwd naar onze producten? Kom dan snel bij ons langs in Gistel, nabij Oostende en Brugge.

Bloembollen bij Tuincentrum Luyckx

Bloembollen verdelen we in twee groepen: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant u in oktober/november en zomerbollen plant u in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich vrijwel overal thuis en zijn tevreden met bijna elke plekje in de tuin of in een bak. Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Narcissen plant u slechts één keer en daarna geniet u voorjaar na voorjaar van nieuwe narcissen. Narcissen vermeerderen zichzelf en laat u gerust in de grond, zodat ze het jaar erop weer in grotere getalen terugkomen.Er bestaan zogenaamde 'verwilderingspakketten', dit zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. Tulpen en hyacinten zijn éénjarige voorjaarsbollen. Zomerbollen, zoals anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig. Elk jaar hebben wij weer een prachtig aanbod aan bloembollen. Kom langs en ontdek welke soorten wij dit jaar aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Voorjaarsbollen

Zomerbollen

Zaden voor in de tuin


Alle soorten zaden om zelf te kweken. Groentezaden, fruitzaden, maar ook kruiden en heel veel soorten bloemen. Kweek uw eigen trots! 

Een aantal populaire bloembollen is hierboven al even kort genoemd. In ons tuincentrum in Gistel hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

Populaire voorjaarsbloembollen

Naast veel zaden voor in de tuin, hebben wij ook veel bloembollen in ons tuincentrum. Dit zijn de meest populaire soorten voor het voorjaar zijn:

 • Tulpen: Tulpen zijn wereldberoemd! Vooral de enkele tulp, die mooi is in haar eenvoud en voor het ultieme lentegevoel zorgt, kent natuurlijk iedereen. Met de juiste verzorging kan je lang plezier hebben van de tulp. De tulp is er in allerlei verschillende soorten kleuren.
 • Hyacinten: voor veel geur en kleur is de hyacint de perfecte plant. In de tuin kunnen hyacinten zo’n 25 centimeter hoog worden. Ze bloeien in de periode van april tot en met mei. Naast de tulp is ook de hyacint verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.
 • Narcissen: de narcis is een vaste plant. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terugkomen. Op een plekje dat ze bevalt, bloeien narcissen dus jarenlang, voorjaar na voorjaar. 

Top 5 zomerbollen

In het voorjaar hebben wij volop zomerbollen beschikbaar:

 1. Dahlia
 2. Begonia
 3. Lelie
 4. Calla of Zantedeschia
 5. Gladiool

Aan u de keuze! U koopt voorjaarsbollen in het najaar en plant ze dan zelf in de grond zodat u in de vroege lente geniet van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar ons tuincentrum te komen waar veel verschillende bollen op pot verkopen. Zomerbollen zijn in het voorjaar bij ons verkrijgbaar en plant u in de maanden april/mei.

Bloembollen op pot

Het vroege voorjaar is een betoverende tijd in uw tuin. Terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, brengen bloembollen op pot een explosie van kleur en geur naar uw buitenruimtes. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een uitgebreide selectie van bloembollen op pot die perfect zijn voor het vroege voorjaar. Van levendige krokussen tot geurige hyacinten en verfijnde narcissen, onze collectie biedt alles wat u nodig heeft om uw tuin te laten bloeien met prachtige lentebloemen.

Waarom zou u kiezen voor bloembollen op pot?

Bloembollen op pot zijn een fantastische manier om snel en gemakkelijk kleur toe te voegen aan uw tuin, terras of balkon. Ze zijn al opgekweekt en klaar om direct te worden geplant, waardoor u meteen kunt genieten van hun schoonheid. Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, bloembollen op pot zijn een eenvoudige en bevredigende keuze.

Een kleurrijk assortiment

Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een breed scala aan bloembollen op pot om uit te kiezen. Hier zijn enkele van onze favorieten:

 • Krokussen:
  Krokussen zijn de onofficiële boodschappers van de lente. Hun levendige kleuren en vrolijke uitstraling zijn een welkome aanblik na de sombere wintermaanden. Plant een mix van kleuren voor een speels effect of kies voor een uniforme look met een enkele variëteit.
   
 • Narcissen:
  Narcissen zijn een symbool van vernieuwing en frisheid. Met hun heldergele bloemen en delicate geur brengen ze meteen een gevoel van vreugde en optimisme naar elke tuin. Kies uit een scala aan variëteiten, van de klassieke 'Tête-à-Tête' tot de elegante 'Ice Follies'.
   
 • Hyacinten:
  Hyacinten staan bekend om hun bedwelmende geur en rijke kleuren. Van diep paars tot zacht roze, er is een hyacint voor elke smaak. Plant ze in groepen voor een dramatisch effect of combineer ze met andere lentebloemen voor een gevarieerd display.
   
 • Druifjes (Muscari):
  Druifjes, ook bekend als Muscari, zijn kleine maar opvallende bloembollen met dichte clusters van blauwe, witte of roze bloemen. Ze gedijen goed in potten en voegen een charmant accent toe aan borders en rotstuinen.

Tips voor verzorging

Om optimaal van uw bloembollen op pot te genieten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze gedijen:

 1. Water geven:
  Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet doorweekt. Te veel water kan leiden tot rotten, terwijl te weinig water de groei kan belemmeren.
   
 2. Licht:
  Plaats uw bloembollen op pot op een zonnige plek waar ze ten minste 6 uur per dag direct zonlicht krijgen.
   
 3. Voeding:
  Geef uw bloembollen op pot regelmatig voeding met een uitgebalanceerde meststof om ze gezond en bloeiend te houden.
   
 4. Bescherming:
  Bescherm uw bloembollen op pot tegen vorst door ze 's nachts naar binnen te halen of ze af te dekken met een dikke laag stro of mulch.

Geniet van een kleurrijk voorjaar met bloembollen op pot van Tuincentrum Luyckx.

Bloembollen en zaden kopen bij Tuincentrum Luyckx


Naast groente- en fruitzaden verkopen wij ook graszaad om uw gazon weer stralend groen te krijgen. Graszaad voor speel- en siergazon, voor een volledig nieuwe grasmat of alleen om kale plekken op te vullen. 

Meer over gazon >

Bent u helemaal enthousiast en wilt u het liefst zo snel mogelijk aan de slag met bloembollen en zaden? Dan bent u bij Luyckx van harte welkom! Laat u inspireren door onze thema's, trends en kleuren in ons tuincentrum in Gistel. Onze medewerkers geven u graag advies over welke bloembollen het best bij u passen. Ook al uw vragen over zaden stelt u aan onze medewerkers in het tuincentrum. Woont u in de buurt van Oostende, Brugge en Moerdijk, kom dan eens gezellig bij ons langs. Op onze contactpagina vindt u onze exacte locatie en openingstijden.