Vaste planten

Droomt u ook van een mooie bloemenzee in uw tuin? Dat is zeker mogelijk! Neemt u eens een kijkje bij ons assortiment aan vaste planten. De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die elk jaar weer terug komen, u kunt dus lang plezier hebben van deze planten. Nadat de vaste planten in de herfst afsterven en ze eigenlijk niet meer te zien zijn, komen ze in het voorjaar weer vrolijk terug. De planten komen dan weer tevoorschijn met nog mooiere en sterkere bloemen. Dit zorgt in de bloeiperiode voor verrassende en veelzijdige bloemfeesten in uw tuin!

Soorten vaste planten

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel bieden wij een ruim assortiment aan vaste planten. Heeft u al in gedachten wat voor planten u zou willen in uw tuin? Onze medewerkers helpen u maar al te graag op weg. Iedere vaste plant heeft zijn eigen vorm, kleur, geur en bloei. Door gebruik te maken van de onderstaande combinaties kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin:

  • Lage planten
  • Hoge planten
  • Siergrassen
  • Najaarsbloeiers
  • Zomerbloeiers
  • Wintergroene vaste planten

Vaste planten_Tuincentrum Luyckx

Daarnaast bepaalt de groeiwijze van de plant het aanzicht van de tuin. Zo laat de vaste plant Lavendel zich nog graag zien in de winter. Echter, er zijn dus ook vaste planten die in de winter afsterven en in het voorjaar weer opbloeien zoals de Dicentra scanden, ook wel Gebroken hartje genoemd. Er zijn ook groenblijvende vaste planten die het hele jaar door hun groene blad behouden, zoals de Pachysandra.

Vaste planten snoeien

Het is belangrijk om uw vaste plante te verzorgen als u lang van ze wil genieten. Een voorbeeld hiervan is het snoeien van de vaste planten. Dit kan u het beste doen in het voorjaar. Let op: het is dan wel van belangrijk dat er in die periode geen kans is op strenge vorst! Het is handig als u er rekening mee houdt dat er ook soorten vaste planten zijn die in de zomer of na de bloeiperiode het best kunnen worden gesnoeid. Dit is om een tweede bloei van de planten te stimuleren. Er is maar een soort vaste plant die niet gesnoeid hoeft te worden, namelijk de wintergroene vaste planten. Meer specifieke verzorgingstips, of hoe u uw vaste plant het best kunt snoeien, daar helpen onze medewerkers u graag bij. Daarnaas kan u op de kaartjes die worden meegeleverd met de plant meer verzorgingstips vinden.

Vaste planten_Tuincentrum Luyckx

Vaste planten kopen bij Tuincentrum Luyckx in Gistel

Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel hebben wij een ruim assortiment tuinplanten, dus wat uw smaak ook is, er zal zeker een tuinplant voor u bijzitten. Woont u in de buurt van Gistel, Moerdijk, Leffinge of Spermalie? Kom dan eens gezellig langs bij Tuincentrum Luyckx. Naast tuinplanten bieden wij nog veel meer zoals kamerplanten, woonaccessoires en meer! Op onze contactpagina kunt u onze openingstijden vinden. Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen in ons tuincentrum!