Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Bent u van plan om uw tuin op te fleuren en bent u op zoek naar eenjarigen, kuipplanten en/of kruiden? Dan bent u bij Tuincentrum Luyckx in Gistel aan het juiste adres! Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen.

Populaire kuipplanten

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de:

  • Oleander: Oleanders zijn verkrijgbaar in veel verschillende bloemkleuren, van roze, rood, geel en wit en alles wat daartussenin zit, met enkele, dubbele of gevulde bloemen. De Oleanders bloeien van het begin van de zomer tot eind september. De plant is wintergroen en kan in de streken waar hij thuis hoort een hoogte bereiken van 5 meter. Als kuipplant wordt hij doorgaans niet hoger dan 2 meter. 
     
  • Abutilon: de Abutilon is er van maatje tuintafel en bescheiden balkonvriend tot tuinstruik en bloeit eindeloos met grote rode, oranje, roze, gele en witte bloemen. De Abutilon heeft een fraai geribbeld, kruidachtig blad dat een beetje op groen fluweel lijkt. Het is een niet-winterharde, groenblijvende tuinbloeier om lang plezier van te hebben. 
     
  • Lantana: een exotisch ogende kuipplant die zeer geliefd is bij de vlinders die de bloemen massaal bezoeken. De uit India afkomstige Lantana is een warmte minnende en vorstgevoelige plant. Aan de struik komen diepgroene bladeren die in tegenover elkaar staande paren staan. 

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden_Tuincentrum Luyckx

Geef de planten een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Eenonverwarmde ruimte waar het best koel is, is al voldoende. Geef ze daarnaast heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen. Op dat moment mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Naast Eénjarigen, kuipplanten en kruiden bieden wij onder andere ook rozen en klimplanten, vaste planten en bloembollen.

Kruiden


Kruiden uit eigen tuin. Koop kant-en-klare kruidenplantjes en laat deze groeien in uw tuin of in een pot in de keuken óf ga zelf aan de slag met zaden. 

Een aantal kruiden kan een zachte winter overleven, zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten ieder jaar opnieuw gezaaid worden. In ons tuincentrum in Gistel hebben we kruiden ook klant-en-klaar in pot voor u staan. Bijvoorbeeld allerlei heerlijke Italiaanse kruiden die u kunt toevoegen aan een verrukkelijk pastagerecht of pizza. Varieer in de keuken met heerlijk geurende kruiden. Ontdek nieuwe kruiden in ons tuincentrum en ga aan de slag met uw eigengemaakte gerechten. Uw gerechten smaken lekkerder dan ooit met verschillende zelfgekweekte kruiden! Kruiden kweken moeilijk? Zeker niet! Vraag om advies in ons tuincentrum en begin vandaag nog met het kweken van uw eigen kruiden!

Kom voor eénjarigen, kuipplanten en kruiden naar Luyckx in Gistel

Komt u uit de buurt van Gistel, Moerdijk, Leffinge of Spermalie? En bent u op zoek naar een éénjarige plant, kuipplant of kruid? Kom dan vooral langs bij Tuincentrum Luyckx. Onze ervaren medewerkers helpen u maar al te graag op weg om de juiste tuinplant voor u te vinden. Wat uw smaak ook is, er zal zeker een tuinplant naar wens voor u bijzitten. U kunt onze contactgegevens, locatie en openingstijden vinden op onze contactpagina. Wij hopen u snel te zien bij Tuincentrum Luyckx in Gistel!

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden_Tuincentrum Luyckx

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten