Klim- en stamrozen

De koning van de plantenfamilie is toch wel de roos. Met zijn prachtige kleuren, geuren en vormen zijn rozen onweerstaanbaar. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel koopt u klim- en stamrozen van hoge kwaliteit. Geniet deze zomer van fraaie kleuren in de tuin met een stamroos. Stamrozen trekken direct alle aandacht in de border. Maak gebruik van hoogte in de tuin door stamrozen te planten. Stamrozen groeien op één stam en geven, mits u ze goed verzorgt en ze voldoende zon en water krijgen, ontzettend veel bloemen. Ook klimrozen zijn echte blikvangers in de tuin. Bedek gemakkelijk muren, schuttingen en pergola's met groen en bloeiende rozen. De klimrozen lopen in het voorjaar al vroeg uit, waardoor u snel nieuwe knoppen ziet. Kiest u voor een kleinbloemige of grootbloemige soort? Kom langs en laat u adviseren!

Stamrozen

Stamrozen zijn onmisbaar in de tuin als u van fraaie kleuren en vormen houdt. Stamrozen lijken kleine boompjes en zijn ideaal om de border wat meer pit te geven. Deze schattige boompjes staan prachtig in de volle grond, maar kunnen ook prima in een grote bloempot of plantenbak. Bent u op zoek naar een grote bloempot? Kom langs en aanschouw ons assortiment buitenpotten. Stamrozen komen voor in verschillende stammaten. De stamrozen worden zo gekweekt dat de stam niet hoger zal groeien. De stamroos blijft dus dezelfde hoogte als wanneer u hem koopt. Stamrozen stammen af van struikrozen en klimrozen. Het verzorgen van de stamroos gaat dan ook op dezelfde wijze als het verzorgen van een struik- of klimroos.

Klimrozen - Tuincentrum Luyckx

Stamrozen snoeien

Heeft uw stamroos de hele zomer prachtig in bloei gestaan? Na de zomer is het tijd om de schaar erin te zetten. Als u wilt dat uw stamroos volgend jaar weer fraai bloeit, moet u na de zomer al maatregelen treffen. De nieuwe scheuten groeien op de takken die datzelfde jaar pas gegroeid zijn, de stamroos bloeit dus snel. U kunt hierdoor de roos gerust 'kort' snoeien. Knip de takken van de stamroos tot ongeveer 10-20 cm tot de stam. Wees niet bang om te veel van de roos terug te snoeien. De stamroos is een sterke rozensoort en zal u volgend jaar gerust weer verblijden met prachtige bloemen. Heeft u vragen met betrekking tot de snoei van de stamroos? Vraag het ons personeel in het tuincentrum!

Klimrozen

Klimrozen bloeien rijkelijk en vol in de zomer. Wilt u ook een tuin vol kleur of een balkon waar u maar niet genoeg van krijgt? Klimrozen fleuren uw tuin en humeur hoe dan ook op! Bij tuincentrum Luyckx in Gistel hebben we een groot gamma aan klimrozen. Sommige klimrozen worden tussen de 80-120cm hoog, andere klimrozen kunnen boven de 2 meter groeien. Wilt u zich laten adviseren over welke klimroos het beste bij u past? Vraag ons personeel, zij helpen u graag bij het vinden van de juiste klimroos. Heeft u geen tuin maar alleen een balkon? Geen probleem, er zijn ook soorten klimrozen die het prima doen in pot. Let er wel op dat u een buitenpot koopt die minstens 30-40cm diep is. Klimrozen houden ervan om diep te wortelen. 

Klimrozen en stamrozen - Tuincentrum Luyckx

Klimrozen snoeien

Soms worden de trossen bloemen van klimrozen zo vol, dat het tijdens de zomer al tijd is om te snoeien. Dit gaat meestal om de doorbloeiende rozen. Bij doorbloeiende rozen kunt u uitgebloeide rozen wegsnoeien en ziet u vanzelf weer nieuwe scheuten ontstaan. Bij andere klimrozen snoeit u in het voorjar en na de zomer, in de herfst. U snoeit de klimroos terug, maar houdt hierbij de hoofdtakken in tact. In het voorjaar knipt u de zijscheuten tot ongeveer 15 à 20 centimeter af. Probeer de scheuten boven één 'oog' of 'kop' af te knippen. De klimroos zal dan weer nieuwe scheuten ontwikkelen en u aanschouwt een waar schilderij van rozen in de tuin. Klimrozen zijn zeer geliefd in de tuin en bloeien prachtig. Wilt u meer informatie over het snoeien van uw klimroos? Kom langs en vraag ons personeel om advies, zij zijn altijd bereid te helpen!

Rozenafdeling tuinplanten buitenafdeling - Tuincentrum Luyckx Gistel

Koop stam- en klimrozen in Gistel

Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en haal nu prachtige stam- en klimrozen voor in de tuin of voor op het balkon. Onze buitenafdeling laat u een groot gamma aan klimrozen en stamrozen zien, maar u kunt ook bij ons terecht voor struikrozen, heesterrozen en bodembedekkende rozen. Onze medewerkers laten u alle opties zien en u kiest zelf welke roos u dit jaar uw tuin laat opfleuren. Ontdek de vele mogelijkheden in ons tuincentrum in Gistel, nabij Gent en Oostende.

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Rozen en klimplanten