Bodembedekkende rozen

Met bodembedekkende rozen bedekt u in een korte tijd grote oppervlaktes. Heeft u een mooie border die u wilt vullen met bloemen? Kies voor de koningin onder de bloemen: de roos. Bodembedekkende rozen geven onkruid bovendien geen kans, hierdoor geniet u van rozen en niets anders. Bodembedekkende rozen zijn bijna onderhoudsvrij en blijven laag aan de grond. Doordat deze rozensoorten weinig onderhoud vereisen, hoeft u de roos ook nauwelijks te snoeien. U zorgt er enkel voor dat u de roos binnen de perken houdt. Groeit uw roos over de randen van de border heen? Dan snoeit u de roos weer in vorm door de uitstekende takken weg te knippen. 

Bodembedekkende rozen in border

De bodembedekkende roos is dus een bodembedekker. U vraagt zich wellicht af of deze tuinplant daarom wel goed samengaat met andere tuinplanten. Een border bouwt u op van laag naar hoog. U plant de hoge planten tegen de muur of schutting, daarvoor plaatst u middelhoge planten als hortensia's en vooraan plant u laagblijvende planten als vaste planten en bodembedekkende rozen. Houd bodembedekkende rozen in de border in de gaten, het is niet de bedoeling dat de rozen de andere tuinplanten overkoepelen. Snoei bodembedekkende rozen wanneer ze te groot worden.

Bodembedekkende rozen - Tuincentrum Luyckx

Soorten bodembedekkende rozen

Er bestaan veel verschillende soorten bodembedekkende rozen, sommige soorten blijven klein, terwijl andere bodembedekkers veel trossen rozen bij elkaar groeien. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een groot gamma bodembedekkende rozen. Het prachtige groen van de bladeren en de mooie kleuren van de bloemen, doen elke tuin opfleuren. Wij hebben oranje, gele, witte, roze, rode en zelfs paarse rozen op onze buitenafdeling. 

Bodembedekkende rozen planten

U plant bodembedekkende rozen het beste rond de maand november. De wortels van de bodembedekkende roos hebben dan nog de tijd om zich te nestelen in de grond. In november blijft de vorst nog even uit, waardoor de wortels zich goed kunnen vastzetten in de grond en verder ontwikkelen. In de wintermaanden ontwikkelen de wortels zich verder onder de grond waardoor de roos prachtig uitloopt in het voorjaar. Rozen die pas in het voorjaar worden geplant, hebben korter de tijd gekregen om zich te nestelen in de grond, hierdoor geven deze rozen minder grote en minder bloemen. Het voorjaar is een geschikte periode om te planten, u moet er wel op letten dat het niet meer gaat vriezen, dit belemmert de groei. 

Bodembedekkende geurende rozen

Naast de prachtig bloeiende rozen, zijn er ook soorten die heerlijke geur meebrengen in de zomer. Geniet naast fraaie kleuren ook van een lekkere geur in de tuin. Vraag ons personeel naar de soorten die u in een paradijselijk oord doen wegdromen. Ons personeel helpt u graag op weg naar het vinden van de perfecte roos. Geniet deze zomer niet alleen van bloeiende rozen, maar ook van geurende rozen. Koop uw rozen bij Tuincentrum Luyckx en plant uw rozen dit voorjaar nog in de tuin.

Bodembedekkende rozen kopen

Bezoek ons tuincentrum in Gistel, nabij Gent en Oostende. Wij leiden u met alle plezier rond op onze buitenafdeling. Hier vindt u naast alle soorten bodembedekkende rozen, ook heesterrozenklim- en stamrozen en David Austin rozen. Kom langs en ontdek het assortiment! Wij hopen u snel te zien bij Tuincentrum Luyckx. Voor vragen belt u met 059/27 83 99, u kunt ons ook bereiken door uw vraag te mailen naar [email protected].

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Rozen en klimplanten