Tuingereedschap

Van snoeischaren tot grasmaaiers: alles wat u nodig heeft voor een perfecte tuin 

Bij het onderhouden van uw tuin is goed gereedschap onmisbaar. Ons tuincentrum in Gistel heeft een breed assortiment handgereedschap waaronder snoeigereedschap, schoffels, spaden, tuinslangen en meer. Met goed gereedschap kunt u efficiënt en effectief werken in de tuin en het beste resultaat behalen. Of u nu uw heg wilt snoeien, uw gazon wilt beluchten of een border wilt bewerken, ons assortiment biedt voor elke klus het juiste gereedschap. Kom langs en laat u adviseren door onze deskundige medewerkers over welk gereedschap het beste bij uw tuin past of lees onze blog over welke planten gesnoeid moeten worden in het voorjaar.

Het beste snoeigereedschap voor een gezonde tuin

WELKE PLANTEN SNOEIEN IN HET VOORJAAR


Snoeigereedschap is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zijn of haar tuin goed wil onderhouden. Het wordt gebruikt om planten, struiken en bomen te snoeien en te vormen, zodat ze gezond blijven en er mooi uitzien. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste soorten snoeigereedschap en hun eigenschappen:

 • Snoeischaren: voor het precieze werk
  Deze kleine, handige scharen zijn perfect voor het precieze werk, zoals het snoeien van bloemen, planten en kleine takken. Ze zijn er in verschillende maten, van klein voor fijn werk tot groter voor iets steviger werk.
 • Heggenscharen: houdt uw haag in topvorm
  Als u een haag in uw tuin heeft, dan is een heggenschaar onmisbaar. Hiermee kunt u de haag in de gewenste vorm knippen en hem netjes bijhouden. Er zijn handmatige en elektrische heggenscharen verkrijgbaar.
 • Takkenscharen: voor het grovere werk
  Voor het snoeien van dikke takken, heeft u een takkenschaar nodig. U heeft de keuze uit manuele en handmatige takkenscharen van verschillende formaten. 
 • Grasscharen: voor een perfecte afwerking van uw gazon
  Als u uw gras netjes wilt bijwerken, dan is een grasschaar ideaal. Dit is een kleine schaar waarmee u de randen van uw gazon kunt bijknippen. Er zijn handmatige en elektrische grasscharen verkrijgbaar.Naast de verschillende soorten handgereedschap, bieden wij ook tuingereedschap op accu en elektriciteit. Deze gereedschappen zijn perfect voor grotere klussen, waarbij u veel kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische grasmaaier, heggenschaar of kettingzaag. Deze gereedschappen zijn niet alleen krachtig, maar ook milieuvriendelijker dan gereedschap op benzine.

Tuingereedschap kopen

Ons assortiment aan tuingereedschap wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Wij streven ernaar om de nieuwste en beste gereedschappen aan te bieden aan onze klanten. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren welk gereedschap het beste bij uw behoeften past. Kom gerust langs in ons tuincentrum Gistel en ontdek ons uitgebreide aanbod van basis handgereedschap als bezems, harken en spades tot allerlei soorten snoeigereedschap. Heeft u het gereedschap al in huis, maar heeft u te weinig planten? Neem een kijkje bij onze tuinplanten


KOM LANGS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinonderhoud