Plagen in de tuin

Onder de categorie plagen in de tuin valt bijvoorbeeld een mollenplaag die de hele tuin verandert in een knollenveld of een wespenplaag die de schuur terroriseert. Ook mieren die uit alle hoeken te voorschijn komen tot het aanrecht toe horen hier bij.Tevens kunnen katten voor een hoop ergernis zorgen omdat ze meestal hun behoefte doen in andermans tuin. Dat geldt gelukkig in mindere mate voor honden.

Meest voorkomende tuinplagen

  • Slakken: Slakken worden in de tuin gegeten door egels en vogels. In een natuurlijke tuin, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zullen deze dieren er dan ook voor zorgen dat er geen echte plagen ontstaan. Echter, doordat slakken zeer duidelijke voorkeuren hebben voor bepaalde planten, bijvoorbeeld Hosta's en Ridderspoor, is slakkenbestrijding in de tuin vrijwel altijd noodzakelijk.
     
  • Mieren: mieren hebben slechts kleine openingen nodig om ergens naar binnen te gaan. Hierdoor lopen er al snel mieren in de keuken. Doordat mieren vaak afkomen op voedselresten, begint het bestrijden van de mierenoverlast altijd met het opruimen van al uw voedsel. Denk hierbij aan kruimels, broodbakken en vieze afwas. Lost dat het mierenprobleem niet op en geven ze nog overlast? Bestrijd ze dan met bijvoorbeeld een mierenlokdoos.
     
  • Luizen: een bladluis kan veel verschillende kleuren hebben. Bladluizen nuttigen het sap van bladeren, jonge scheuten en bloemen van veel verschillende soorten planten. Hierdoor is vaak sprake van bladvervorming en verminderde groei. De luizen scheiden een kleverige massa waaruit in een later stadium roetdauw tot ontwikkeling kan komen, ook wel honingdauw genoemd. Bladluizen kunnen ook schadelijke virussen verspreiden dus een effectieve en tijdige bestrijding is belangrijk.

We hebben verschillende bestrijdingsmiddelen om onder andere deze plagen in uw tuin aan te gaan.

Plagen in de tuin_Luyckx

Bestrijdingsmiddelen kopen in Gistel

Allemaal plagerijen waar men niet vrolijk van wordt maar waar gelukkig ook op biologisch gebied goede bestrijdingsmiddelen voor zijn ontwikkeld. Heeft u vragen over onze bestrijdingsmiddelen? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Spermalie, Schoorbakke en Leugenboom. Onze medewerkers staan hier voor u klaar en helpen u graag bij uw aankoop. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze openingsuren kan u vinden op onze contactpagina. Hopelijk tot ziens bij Tuincentrum Luyckx!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinonderhoud