Gazon

Heeft u een gazon in uw tuin? Dan wilt u deze natuurlijk ook mooi houden, want een onderhouden gazon oogt natuurlijk prachtig. Om uw gazon mooi te houden hebben wij een divers assortiment aan producten die uw gazon goed kan gebruiken! Zo bieden wij onder andere meststoffen en kalk van uitstekende kwaliteit. Dit soort producten zijn belangrijk om uw gazon in optimale conditie te houden. Zou u meer willen weten over deze producten? Kom daarom eens gezellig langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. Wij helpen u maar al te graag met het vinden van de juiste gazon onderhoudsproducten voor u! 

Waarom is mijn gazon bemesten belangrijk? ​

Bemesten van uw gazon is van cruciaal belang, wilt u uw gazon mooi houden. Het maaien en bewateren van uw gras  zijn noodzakelijk voor een mooi en groen gazon. Daarnaast is het regelmatig bemesten van uw gazon dus ook heel belangrijk bij grasonderhoud. Het is aan te bevelen om van april tot en met oktober, elke 6 tot 8 weken gazonmest te strooien. De verschillende soorten gazonmest die wij aanbieden is speciaal samengesteld om uw graszoden optimaal van voedingsstoffen te voorzien.

Mocht uw gras droog zijn tijdens het bemesten, dan kunt u het beste nadat u het gazon heeft bemest de gehele oppervlakte even sproeien. Dit zorgt ervoor dat de mestkorrels goed oplossen. Wanneer u dit niet doet, kunnen er zogenaamde "brandplekken" ontstaan, welke onherstelbare schade kunnen toebrengen aan uw gras. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Let wel op de dosering als u gaat bemesten. Wanneer uw grond namelijk te "rijk" wordt aan voedingsstoffen, kunnen allerlei ziektes en schimmels ontstaan. Onze medewerkers geven u graag verder advies mocht u dat graag willen! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon