Moestuin

Met een moestuin geniet u van heerlijke verse groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin. Bovendien is het heerlijk om met een moestuin aan de slag te gaan een moestuin helpt uw gedachten verzetten en is een heerlijke bezigheid. In ons artikelaanbod vindt u alles wat u nodig heeft om met uw eigen moestuin te starten. Van zaden, groenteplantjes, kruidenplanten, fruitplantjes, handgereedschap en kweekbakken. Kom gerust langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel nabij Brugge en Oostende en start een eigen moestuin.

Producten voor moestuin in de buurt 

Wilt u graag zaden of plantjes kopen voor uw huidige moestuin? Of wilt u starten met het moestuinconcept? In ons moestuinassortiment in Gistel vindt u alles wat u nodig heeft. We bieden namelijk een rijk assortiment met verschillende producten om uw eigen moesten groenten, fruit en kruiden te kweken. Hieronder vindt u een greep uit ons moestuinassortiment:

 • Zaden
 • Voorgekweekte groenteplantjes en kruidenplantjes (bieslook, rozemarijn, peterselie)
 • Moestuin gereedschap
 • Moestuinbakken en kweekbakken
 • Afdekmaterialen
 • Overige moestuinbenodigdheden
 • Kweekgrond
 • Meststoffen

Eigen moestuin

Zelf kruiden, groenten en fruit kweken met een eigen moestuin is helemaal niet moelijk en steeds populairder. Een eigen moestuin brengt veel plezier met zich mee en alles wat u zelf kweekt, smaakt veel intenser en lekkerder. Veel verser dan uit de supermarkten of dergelijken! Eigen gekweekte producten bevatten geen toevoegingen en kweekt u zonder chemicaliën, lekker gezond dus! Daarmee is het ook nog eens beter voor het milieu. Denkt u dat het houden van een moestuin heel ingewikkeld is? Wij laten u graag zien hoe simpel en leuk het is om zelf groenten, fruit en kruiden te kweken. Of u nu een grote tuin, kleine tuin, balkon of terras heeft, het beginnen en onderhouden van een moestuin kan bijna overal. Onze medewerkers in het tuincentrum geven u graag tips over het starten van een eigen moestuin. Kom dus eens gezellig langs bij ons Tuincentrum in Gistel.

Moestuin_Tuincentrum Luyckx

Een moestuin in 5 stappen

Wilt u een graag zelf een moestuin beginnen? Goed idee! We leggen u graag uit hoe u in maar liefst 5 stappen een makkelijke moestuin kunt aanleggen. Volg de stappen en u kunt direct aan de slag met uw eigen moestuin aanleggen!

 1. De plek voor uw moestuin
  Een moestuin beginnen start met het kiezen van de juiste plek. Een moestuin staat graag op een plek waar minimaal 6 uur zonlicht op een dag schijnt. Zorg ervoor dat u een moestuinbak heeft waarbij de vakken minimaal 30 cm groot zijn. Zoiets maakt u zelf óf vindt u natuurlijk in ons tuincentrum! Heeft u in de tuin geen ruimte voor een moestuin? U kunt altijd nog kiezen voor een handige moestuin bak voor een mini moestuin! 
   
 2. Het moestuinplan
  Heeft u de plek voor uw moestuin bepaald? Maak dan een moestuinplan. Bepaal welke gewassen u wilt groeien en in welke vakken. Gewassen die wellicht gaan klimmen plaatst u het liefste achterin zodat er geen blokkade van zonlicht ontstaat voor de andere gewassen. Hanteer een moestuinkalender en houd goed bij welke gewassen u in welk vak plant. Zo onthoudt u welke gewassen u in uw moestuin heeft.  
   
 3. Bemesting en een goede grond
  Om alles goed te kunnen laten groeien in uw moestuin is bemesting en een vruchtbare grond nodig. Investeer in de juiste grondsoort en bemesting voor uw moestuin. In ons tuincentrum adviseren we u hier graag over! Met de juiste voedingswaarden in de grond behaalt u de beste resultaten voor al uw groenten, fruit en kruiden.
   
 4. Wanneer zaaien en/of planten?
  Om te bepalen wanneer u gaat zaaien en/of planten dient u per soort gewas te kijken wanneer het de beste periode is. Sommige gewassen zaait u ook binnen voor. Op de omschrijving van de zaden of planten staat vaak een duidelijk voorschrift voor de periode van zaaien en planten. De diepte voor de zaden is eigenlijk altijd net zo diep als het zaadje zelf is. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit in ons tuincentrum. 
   
 5. Onderhoud van de moestuin
  Houd de moestuin goed vochtig en denk aan de moestuin bemesten na ongeveer twee maanden. Dan groeien uw gewas het beste en is het voor u het weet alweer tijd om te oogsten en te genieten!

Moestuin_Tuincentrum Luyckx

Kom voor uw moestuin naar Tuincentrum Luyckx 

Aan de slag met de moestuin? Voel u vooral welkom om langs te komen voor alle benodigdheden, tips en informatie die wij voor u hebben in ons tuincentrum in Gistel nabij Brugge en Oostende. Wij hebben een groot assortiment aan moestuinproducten op voorraad. Als u nog vragen heeft, twijfel niet om even contact op te nemen via 059-278399 of bekijk onze contactgegevens en openingsuren en kom eens langs!