Gewasbescherming

Bent u op zoek naar de juiste gewasbescherming voor uw tuin? Dan bent u bij Tuincentrum Luyckx in Gistel aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment om allerlei plagen in uw tuin aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rupsen en luizen. Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het uitkiezen van de juiste gewasbescherming voor uw tuin. U wilt uw tuin toch ook mooi houden?

Aan de slag met gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zich afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten door de medewerkers van Tuincentrum Luyckx en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt ook bij ons in Gistel terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte. 

Gewasbescherming_Luyckx

Tips gewasbescherming

Gezonde en sterke planten hebben minder last van ziekten en kunnen de schade die de ongedierte veroorzaakt beter verdragen. Voldoende licht, voeding en water zijn dan ook de beste preventie. Maar ook in best verzorgde tuinen zijn ziekten en ongedierte nooit helemaal uit te bannen. Deze tips helpen u in ieder geval op weg met uw gewasbescherming:

  • Gebruik: biologische bestrijdingsmethoden kunt u het best gebruiken bij warm weer. Houdt u nauwkeurig aan de aangegeven dosis die de verpakking aangeeft, want ook bij milieuvriendelijke gewasbescherming is té veel niet goed. Gebruikt u chemicaliën om hardnekkige schimmels, luizen of andere insecten te lijf te gaan, volg dan strikt de veiligheidsvoorschriften. Spuit niet op winderige dagen en laat niets overwaaien naar andere gewassen of in de vijver terechtkomen. Maak niet meer aan dan u nodig heeft, want het is moeilijk om veilig van een restje af te komen.
     
  • Spuit selectief: er zijn gewasbeschermers met een brede, algemene werking en middelen die speciaal zijn ontwikkeld voor bepaalde aantastingen. Onze medewerkers helpen u graag bij de keuze.Wees vooral voorzichtig met het gebruik van insecticiden en spuit niet te vlug of te veel. Niet alle insecten in de tuin zijn namelijk schadelijk. Sommige helpen juist met het bestrijden van ongedierte.

Gewasbescherming kopen in Gistel

Zou u ook graag bestrijdingsmiddelen willen aanschaffen om uw gewassen te bescherming? Voel u dan vooral welkom om langs te komen. Onze medewerkers geven u graag tips, informatie en advies over de bestrijdingsmiddelen die wij verkopen in Gistel nabij Brugge en Oostende. Er zijn diverse soorten bestrijdingsmiddelen op voorraad. u nog vragen heeft, twijfel niet om even contact op te nemen via 059-278399 of bekijk onze contactgegevens en openingsuren en kom eens langs! Naast bestrijdings middelen verkopen wij ook tuinplanten, kamerplanten, potten en meer. Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx.