Vijf voordelen van een Pachira kamerplant

De Boom van Rijkdom, geldboom ofwel de Pachira kamerplant is een geliefde kamerplant met vele bijkomende voordelen. Bij Tuincentrum Luyckx zetten we de Pachira in de maand september eens extra in de kijker. Deze ongewone plant is heeft een gevlochten stam met wonderschone bladeren en verdient volgens ons extra aandacht. Pachira kamerplanten zijn een geweldige manier om de natuur in huis te halen. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook andere voordelen. Bij Tuincentrum Luyckx koopt u deze prachtige kamerplant. 

 1. Ze verbeteren de luchtkwaliteit.
 2. Ze verminderen stress.
 3. Ze zijn onderhoudsarm.
 4. Ze zijn relatief goedkoop.
 5. Ze bevorderen het slaapritme

1. Pachira als luchtverbeteraar

Kamerplanten zijn een mooie aanwinst voor elk huis. Wist u dat sommige kamerplanten ook de kwaliteit van uw lucht verbeteren? Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars omdat ze zuurstof afgeven en kooldioxide uit de omgeving verwijderen. Dit is de reden waarom u veel planten ziet in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Planten met grote bladeren, zoals de Pachira aquatica, zijn zeer geschikt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis omdat ze meer zuurstof produceren dan planten met kleinere bladeren. Bovendien zijn deze tropische planten met hun weelderige groene bladeren perfect voor mensen die in een droog klimaat leven of mensen die moeite hebben met vochtige lucht binnenshuis. Als u op zoek bent naar een luchtverbeterende kamerplant met een exotisch uiterlijk, dan is de Pachira precies iets voor u.

Pachira aquatica - Tuincentrum Luyckx

2. Pachira als stressverminderaar

Uit een recente studie is gebleken dat een Pachira kamerplant het stressniveau met wel 20% kan verlagen. De bladeren van de Pachira plant geven een hormoon af dat auxine heet. Auxine verlaagt de bloeddruk. Hoe hard u ook probeert te ontsnappen aan de stress van het leven, het zal altijd deel uitmaken van de dagelijkse routine. Er zijn zelfs studies die aantonen dat stress een belangrijke oorzaak is van slaapproblemen. Een gebrek aan slaap kan leiden tot gewichtstoename en zelfs depressie. Dus hoe helpt de Pachira kamerplant stress te verminderen? De plant is een perfecte manier om een rustgevende sfeer te creëren in elke kamer door zuurstof te produceren en kooldioxide te verwijderen.

3. Pachira: onderhoudsarme kamerplant

Pachira kamerplanten staan bekend om hun taaiheid, maar ze vereisen wel enige basisverzorging. Als u op zoek bent naar een kamerplant die minimaal onderhoud nodig heeft, dan is dit de plant voor u. Pachira planten houden van helder, indirect licht. Als het op water geven aankomt, kunnen ze een paar dagen zonder water voordat ze tekenen van stress vertonen. Ze geven ook de voorkeur aan vochtige, maar niet te natte grond. Dus, zoekt u een onderhoudsarme plant, zoek dan niet verder en ga voor de Pachira!

Pachira geldboom - Tuincentrum Luyckx

4. Goedkope kamerplant Pachira

De Pachira kamerplant is op verschillende manieren relatief goedkoop.

 • Doordat de plant weinig onderhoud vereist, bent u minder geld kwijt aan plantenvoeding.
 • De plant gedijt ook prima in kantoorgebouwen, wachtkamers en andere plaatsen met veel kunstlicht.
 • De Pachira boom is daarnaast ook nog huisdiervriendelijk, dus geen onverwachte bezoekjes aan de dierenarts.
 • De plant heet niet voor niets de geldboom: de plant is in Azië heel bekend omdat zij geloofden dat de bladeren van de Pachira geld opvingen en dat de plant geluk aantrok. Waar wacht u nog op: haal het geluk in huis met de Pachira boom.

Bij Tuincentrum Luyckx koopt u de Pachira boom aan scherpe prijzen. U vindt ons tuincentrum in Gistel, vlak bij Oostende, Brugge en Nieuwpoort.

5. Kamerplanten die de slaap bevorderen: Pachira

De lucht in ons huis heeft een grote invloed op ons slaappatroon. De gemiddelde mens brengt ongeveer een derde van zijn tijd thuis door. Dit betekent dat de luchtkwaliteit in huis van grote invloed is op onze gezondheid. Van sommige planten is bekend dat ze goed zijn voor de slaap. Hier zijn vijf kamerplanten die een gezonde slaap bevorderen:

 1. Pachira (geldboom): geassocieerd met rijkdom en voorspoed.
 2. Spinnenplant: helpt de lucht te zuiveren en geeft negatieve ionen af aan de atmosfeer.
 3. Aloë vera: verzacht huidirritaties, brandwonden en andere huidaandoeningen.
 4. Slangenplant: helpt de bloedsomloop te verbeteren en vermindert angst.
 5. Vredeslelie: verbetert de stemming.

Koop Pachira bomen bij Tuincentrum Luyckx

Wilt u ook zo’n mooie Pachira geldboom in huis? Haast u naar ons tuincentrum in Gistel en koop de mooiste luchtzuiverende, slaapverbeterende Pachira bomen. Ons team helpt u graag bij het uitkiezen van de juiste soort. Verbeter uw slaapritme en de luchtkwaliteit in huis en voeg de Pachira geldboom toe aan uw Urban Jungle thuis.

Bekijk onze openingstijden

Tags: