Kamerplantentrends 2022

Begin het jaar 2022 met een frisse start en haal de nieuwste trends op het gebied van kamerplanten in huis. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we dit jaar schone kamerplanten die uw huis een beetje extra glam geven. Ontdek trendy kleuren, bonte bladeren en wonderschone bloemen. Ons tuincentrum in Gistel is de plek voor de mooiste kamerplanten voor in huis, op de slaapkamer, in de badkamer en voor uw thuiswerkplek. Kom langs en start het jaar groen.

Trendy kamerplanten 2022

Wij lichten voor u drie trendy kamerplanten voor het jaar 2022 uit. Bekijk in januari 2022 ons nieuwste aanbod aan groene en bloeiende kamerplanten en geef uw huis een frisse start.

1. Calladium

Momenteel een van de populairste kamerplanten in ons tuincentrum: Caladium. Deze opvallende kamerplant is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren als groen, wit, roze, vlekken en spikkels. Haal deze te gekke kamerplant in huis en geniet van het voorjaar tot aan de herfst van bont gekleurde bladeren. Caladiums zijn knolgewassen en hebben een andere levenscyclus dan we normaal van kamerplanten gewend zijn. ’s Winters sterven Calladiums af en gaat de plant in slaapstand. Zodra de bladeren in de herfst helemaal verdorren, knipt u de dode bladeren weg en laat u de levende bladeren zitten. Via de bladeren stroomt energie naar de knol. In het voorjaar bloeit de plant weer op en geniet u weer van een prachtige verschijning.

 • Geef de Calladium een warme, licht-vochtige plek met niet te veel licht, net zoals een tropisch regenwoud dus! Zet de plant uit direct zonlicht, dit vergroot de kans op verbranding van de dunne bladeren. Merkt u dat de bladeren steeds donkerder worden, zet de plant dan op een lichtere plek.
 • De Calladium houdt van een licht-vochtige grond. Geef de plant een paar keer per week een scheutje water.
 • Voed de plant in de lente en zomer maandelijks bij met kamerplantenvoeding.
 • Besproei de lucht om de plant heen, maar sproei niet direct op de bladeren van de Calladium.
 • Calladiums zijn giftig, pas dus op met kleine kinderen en huisdieren!

Calladium - Kamerplant trend 2022 - Luyckx

2. Genista

Een bloeiende kamerplant die we in 2022 terug gaan zien is de Genista, ook wel de kamerbrem genoemd. Deze plant bloeit in het voorjaar met lange trossen gele bloemen en is naast een fantastische kamerplant ook verkrijgbaar als tuinplant, bodembedekker of kuipplant in de tuin of op het terras. De Genista is een makkelijke kamerplant die het ultieme lentegevoel met zich meebrengt. De plant verspreidt een heerlijke geur en heeft een rijkelijke bloei. Knip uitgebloeide bloemen weg om langere groei te stimuleren.

 • Kies een standplaats in de halfschaduw uit, geen direct zonlicht, maar wel genoeg daglicht.
 • Geef de kamerbrem dagelijks water, maar zorg wel dat er geen water in de pot blijft staan.
 • Voed de plant in het voorjaar en in de zomer regelmatig bij (eens per twee weken).

Genista - Kamerplant trend 2022 - Luyckx

3. Epipremnum

De Epipremnum, ofwel drakenklimop is een populaire hang- en klimplant en zien we steeds vaker in huis. De Epipremnum komt van nature voor in het bosgebied in Zuidoost-Azië waar de plant tegen bomen opgroeit. De plant komt voor als klimplant en als hangplant. De klimplant klimt uit zichzelf omhoog langs de plantenstok of mosstok. Wist u dat het ook mogelijk is om de Epipremnum langs de muur omhoog te laten klimmen? Om dit te doen, haalt u alle stengels los van de mosstok en bevestigt u één voor één de stengels aan de muur met muurklemmen. De Epipremnum groeit ook luchtwortels, maar deze luchtwortels klemmen zich niet vast aan de muur, waardoor u de stengels echt zelf moet bevestigen. De Epipremnum als hangplant gebruiken? Hang de plant aan het plafond en laat de stengels met bladeren naar beneden groeien.

 • De Epipremnum  houdt van een lichte standplaats uit de directe zon.
 • Geef de plant in de lente en zomer eens per week flink water en zorg dat de grond bijna opdroogt voordat u de plant weer water geeft. In de winter geeft u minder water.
 • Besproei de plant zo nu en dan met de plantenspuit om de luchtvochtigheid op peil te houden.
 • Snoei de plant zodra de plant te groot wordt. Knippen kan op elk moment en de plant groeit vanzelf weer nieuwe bladeren en stengels.

Epipremnum - Kamerplanten trend 2022 - Luyckx

Koop trendy kamerplanten bij Luyckx

Bij Tuincentrum Luyckx hebben we vanaf januari 2022 weer volop kamerplanten. Geef uw interieur iets extra’s of trakteer uw beste vriend op een groene kameraad voor in huis. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en doe groene inspiratie op. Onze medewerkers helpen u graag bij jhet vinden van de juiste plant en binnenpot. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx.

Bekijk onze openingsuren

Tags: