Bodemverbeteraar

Wilt u uw tuin laten floreren en uw planten een gezonde groei geven? Dan zijn bodemverbeteraars de sleutel tot succes. Bij Tuincentrum Luyckx bieden we een breed scala aan bodemverbeteraars die u helpen om de kwaliteit van uw bodem te optimaliseren en uw planten de beste omgeving te bieden om te gedijen.

Bodemverbeteraars verbeteren de bodemstructuur en vruchtbaarheid

Bodemverbeteraars zijn onmisbaar in de tuin. Bodemverbeteraars zijn, zoals de naam al zegt, speciaal ontworpen om de bodem te verbeteren. Met name de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Ze bevatten een mix van organische materialen, voedingsstoffen en micro-organismen die essentieel zijn voor een gezonde plantengroei. Door bodemverbeteraars toe te passen, verhoogt u de voedingswaarde van de bodem, verbetert u de waterretentie en bevordert u de lucht- en waterdoorlaatbaarheid.

Bodemverbeteraars - Tuincentrum Luyckx

Ruime keuze aan bodemverbeteraars

Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een ruime keuze aan bodemverbeteraars die geschikt zijn voor verschillende tuinomstandigheden en plantensoorten. Of u nu een nieuwe tuin aanlegt, uw bestaande bodem wilt verbeteren of specifieke planten wilt laten gedijen, wij hebben de juiste bodemverbeteraar voor u. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren over de beste opties voor uw tuin en planten.

DCM Vivimus

Ontdek de voordelen van Vivimus bodemverbeteraar bij Tuincentrum Luyckx in Gistel! Vivimus bodemverbeteraar is een krachtige formule die uw planten voorziet van essentiële voedingsstoffen en de groei en ontwikkeling bevordert. Deze bodemverbeteraar is speciaal samengesteld om uw grondstructuur te optimaliseren en de wortelgroei te stimuleren. Met DCM Vivimus creëert u de ideale omgeving voor uw planten, waardoor ze gezonder en sterker worden.

Waarom Vivimus?DCM Vivimus - Tuincentrum Luyckx

Wij leggen u graag uit wat Vivimus zo speciaal maakt.

 1. Allereerst bevat het een unieke mix van organische ingrediënten, zoals turfstrooisel, tuinturf en lava, die de bodemstructuur verbeteren en zorgen voor een betere waterhuishouding. Hierdoor wordt overtollig water afgevoerd en wordt het vasthouden van vocht geoptimaliseerd.
 2. Daarnaast bevat Vivimus ook specifieke bacteriën en schimmels die de wortelgroei bevorderen en de opname van voedingsstoffen verbeteren.

Waarvoor gebruik ik Vivimus?

Of u nu nieuwe planten wilt aanplanten of uw bestaande tuin wilt verrijken, Vivimus is een betrouwbare keuze. Het is geschikt voor verschillende plantensoorten, waaronder bloemen, struiken, bomen en groenten. Gebruik Vivimus bodemverbeteraar van DCM:

 1. Bij het aanplanten van nieuwe planten: Vivimus kan worden toegepast bij het planten van nieuwe bloemen, struiken, bomen, groenten of andere planten. Door Vivimus toe te voegen aan het plantgat vermengd met de bestaande grond, creëert u een ideale omgeving voor de wortels om zich te vestigen en voedingsstoffen op te nemen. Het bevordert de wortelgroei en vermindert het risico op uitdroging van de jonge planten.

 2. Bij het verpotten van planten: Als u uw planten wilt verpotten, gebruitk u Vivimus om de nieuwe potgrond te verrijken. Het helpt bij het behouden van een goede vochtbalans in de pot en zorgt voor een betere wortelontwikkeling en opname van voedingsstoffen.

 3. Bij het herstellen van beschadigde of uitgeputte bodems: Als uw tuinbodem is uitgeput of beschadigd door bijvoorbeeld intensieve teelt, kunt u Vivimus gebruiken om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen toe te voegen. Het helpt de bodem te herstellen en de groei en vitaliteit van planten te bevorderen.

DCM Vivimus is het hele jaar door te gebruiken!

Hoe DCM Vivimus gebruiken?

Volg onderstaand stappenplan bij het gebruik van DCM Vivimus.

 • Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit van uw plant
 • Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 1 à 2 delen DCM Vivimus
 • Bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel
 • Zet de wortelkluit erop en vul verder aan met dit mengsel
 • Druk de grond goed aan
 • Geef voldoende water

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van Vivimus te volgen voor de juiste dosering en toepassing. 

Bezoek Tuincentrum Luyckx in Gistel en ontdek de voordelen van Vivimus bodemverbeteraar

Wilt u uw planten ook de extra zorg en aandacht schenken die ze verdienen? Kom langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en koop bodemverbeteraars voor het verbeteren van de structuur en vruchtbaarheid van uw bodem. U zult merken dat planten beter groeien, sterker worden en minder vatbaar zijn voor ziekten. Onthoud: alles wat u aandacht geeft, groeit. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx in Gistel, nabij Brugge en Oostende.

Bekijk openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grondsoorten