Kerstboom decoreren? Lees onze tips!

Oh dennenboom, wat zijn uw takken wonderschoon. Toch zullen we allen een boom zonder versiering aan die takken nogal leeg vinden. Een kerstboom zonder lampjes, een guirlande of een aantal ballen wordt over het algemeen maar als inspiratieloos en saai gezien. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weer mensen die zichzelf helemaal verliezen in hun overdaad aan versiering. Less is absoluut niet more en geen tak mag onversierd blijven. Geen zorgen, er is zeker een middenweg. In dit blogartikel zoomen we graag in op de ‘regels der decoratie’, zoals bijvoorbeeld het aantal kerstballen dat gebruikelijk is.

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

U heeft de basis gelegd: de lampjes zijn mooi verdeeld en eventuele kerstslingers hangen in de boom. Nu komt het écht leuke gedeelte: de kerstornamenten mogen de boom in! Hoeveel ballen of hangers u moet gebruiken is lastig te zeggen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de ballen, de hoogte en breedte van de kerstboom en simpelweg wat u mooi vindt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op uw persoonlijke stijl en voorkeur. Toch willen we u dit lijstje met het gemiddelde aantal ballen per boom niet onthouden. Zoals gezegd is het prima om hierin te variëren, maar u heeft zo wel een uitgangspunt wanneer u in ons tuincentrum ballen komt kopen.

Tip! Om uw boom speels aan te kleden, raden we aan om kerstballen en –hangers van verschillende formaten in huis te halen.

Hoe moet ik mijn kerst ornamenten ophangen?

Er zijn altijd een paar kerstballen die uw nauw aan het hart liggen, bijvoorbeeld omdat u ze op een antiekmarkt hebt gescoord of omdat u ze als kind van uw ouders hebt gekregen. Deze mogen de mooiste plek, het meest in het zicht. Ga dus na vanaf welke hoek u het vaakst naar uw kerstboom kijkt en reserveer die plek voor uw favorieten. Pak dan de meest grote ballen en ornamenten erbij en hang ze evenredig uit elkaar. Vul vervolgens de lege plekjes in met middelgrote en kleine kerstballen om zo een soort evenwicht aan te brengen. U kunt kerstornamenten en andere decoraties 'in' uw boom plaatsen, maar ook op de toppen van takken om diepte toe te voegen.

Tip! Als u huisdieren of kleine kinderen hebt, raden we aan om plastic kerstballen onderaan of ‘in de loop’ te hangen. U wilt natuurlijk geen glasscheven rapen!

Zwarte kerstballen, witte kerstballen of gouden kerstballen?

Er zijn echter nog een paar zaken die moeten worden genoemd. De kerstversiering die u in uw boom wilt hangen moet niet alleen qua grootte, maar ook qua kleur op elkaar zijn ingespeeld. Kies voor een kerstballenset waarbij het kleurpallet voor u is samengesteld, of ga zelf op jacht in ons tuincentrum, desnoods met een kleurenwaaier in de hand. Onze medewerkers kunnen u natuurlijk ook adviseren. Daarnaast raden we u ook aan om altijd wat extra ornamenten bij de hand te hebben voor het geval één of meerdere ballen kapot gaan.

Tip! Hoe groter de boom, hoe groter de ballen mogen zijn. Een boom van bijna 3 meter mag best wat opvallen. Vermijd dus kerstballen die misschien nét iets te subtiel zijn.

Kersthangers en kerstballen koopt u bij tuincentrum Luyckx

Wilt u meer weten over het decoreren van uw kerstboom? U bent van harte welkom bij tuincentrum Luyckx. We helpen u graag bij het uitzoeken van de kerstartikelen die passen bij uw smaak en budget. Tot snel in ons tuincentrum in Gistel!