Clematis

De clematis is een geliefde klimplant die zorgt voor een romantische sfeer in de tuin. Naast een tuinplant is deze klimmer ook uitermate geschikt om langs gevels, schuttingen of klimrekken te laten klimmen. De clematis komt voor in veel verschillende kleuren. Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u de clematis in onder andere de kleuren wit, roze, paars en blauw. Ontdek het brede aanbod aan clematis en andere klimplanten op onze buitenafdeling. Ons personeel laat u graag zien wat wij aan prachtige soorten voor u hebben. U vindt ons tuincentrum in Gistel, vlak bij Oostende en Brugge. 

Clematis armandii

De clematis armandii, oftewel de appelbloesem geeft een prachtige, uitnbundige bloei in het voorjaar. De clematis armandii produceert lichtroze-witte bloemen die voor een dichte bloemdeken zorgen. De groenblijvende klimplant is erg populair omdat het een van de weinig groenblijvende klimplanten in ons assortiment is. De clematis bedekt gemakkelijk muren, schuttingen en rekken. De grond moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, hiervoor gebruikt u meststoffen die bij ons in het tuincentrum verkrijgbaar zijn. Klimplanten eisen andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld cactussen, hortensia's of andere tuinplanten. Let daarom goed op bij het kopen van meststoffen en grondsoorten. De clematis armandii bloeit vanaf april en dient gesnoeid te worden in . De bloemen zijn heerlijk geurend en laten u wegdromen in een lenteparadijs. Kom langs en plant vandaag nog een clematis armandii in uw tuin.

Clematis armandii - Tuincentum Luyckx

Voorjaarsbloeiende clematis

De clematis montana is een van de bekendste voorjaarsbloeiers. Deze clematis laat zjin bloemen zien in het vroege voorjaar. De vroegbloeiende clematis soorten plant u het hele jaar door in de grond. Als u de plant voor de bloei plant, is de kans groot dat de clematis hetzelfde jaar nog bloeit. De clematis kan tot wel 5 meter hoog worden en kan overal geplant worden. De clematis houden van een plekje in de halfschaduw en de grond dient altijd licht vochtig gehouden te worden. De clematis zijn geliefd doordat zij zeer winterhard zijn, hierdoor heeft uw tijd het hele jaar door een levendige uitstraling. Kom langs voor vroegbloeiende en groenblijvende clematis in ons tuincentrum in Gistel.

Bent u benieuwd welke soorten clematis wij allemaal hebben? U leest het in het nieuwsartikel over de nieuwe lading clematissen.

Clematis snoeien

De uitbundige groei en bloei van de clematis vereist een bepaalde verzorging. Naast de grondsoort waar de klimplant op groeit, is het ook belangrijk de clematis op het juiste moment te snoeien. De vroegbloeiende clematis snoei je licht na de bloei, zo groeien er weer nieuwe scheuten op het oude hout. De groenblijvende clematis soorten bloeien ook vroeg, maar niet zo vroeg als de clematis montana. Deze soorten dient u te snoeien na de bloei, in de zomer. De clematis groeit op 'oud hout', dit betekent dat de bloemknoppen zich al in het vorige jaar vormen. Snoei de lange twijgen na de bloei licht terug, zo vormen zich nieuwe scheuten, die het jaar erop uitbundig bloeien. 

Clematis montana - Tuincentrum Luyckx

Clematis kopen Gistel

U vindt bij Tuincentrum Luyckx in Gistel allerlei soorten klimplanten om uw tuin, balkon of dakterras mee op te fleuren. Kom langs en ontdek het assortiment clematis, wisteria en kamperfoelie. Ons kundige personeel geeft u graag advies met betrekking tot het planten, het verzorgen en het snoeien van de clematis. U vindt ons tuincentrum in de buurt van Sint-Niklaas en Brugge. Plan uw route naar Tuincentrum Luyckx via de contactpagina. Wij kijken erg naar uw bezoek uit. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx!