Nieuwe lading clematissen

Heeft u onze nieuwe lading clematissen al gezien? Deze prachtige klimplant komt voor in alle kleuren. Van paarse tot roze en van lila tot witte bloemen. De clematis is een zeer veelzijdige, geliefde klimplant onder tuinliefhebbers. heeft u een schutting die wel wat natuurlijke bedekking kan gebruiken? Een clematis is een klimplant die gemakkelijk tegen oppervlaktes als schuttingen, muren en schuren opklimt. De clematissen in ons tuincentrum zijn klaar om geplant te worden.Combineert u verschillende clematissen met elkaar of gaat u juist meer voor rust in de tuin? Wat uw wens ook is, de clematis vervult uw tuinplantwens met gemak. Vraag ons personeel om advies per telefoon of kom gezellig langs in ons tuincentrum in Gistel. 

Clematis montanaNieuwe lading Clematissen - Tuincentrum Luyckx

De vroegbloeiende Clematis montana is een krachtige klimplant die van nature in het Himalayagebied en in West- en Centraal-China voorkomt. De clematis is een zeer populaire klimplant. De relatief eenvoudige verzorging resulteert in prachtige bloemenpracht in de lente. Wilt u een sprookjesachtig beeld creëren in de tuin?

  • De Clematis montana plant u het hele jaar door, mits er geen stevige vorst heerst.
  • Tuincentrum Luyckx verkoopt de Clematis montana in pot, hierdoor kan de Clematis het hele jaar door de grond in.
  • Plant de Clematis montana het liefst op een plek in de halfschaduw, met niet al teveel direct zonlicht.
  • Verrijk de bodem met organische compost en voeg plantenvoeding toe na het planten.
  • Plant de Clematis montana ongeveer 30-50 van een muur of schutting af. 

Clematis armandii

De wintergroene clematis is zeer geliefdf bij tuinliefhebbers. Als u het hele jaar door wilt genieten van groen in de tuin, met in de lente een vleugje kleur van de fraaie bloemen, dient u de Clematis armandii te planten. De bladeren blijven in de winter volledig groen. De crèmewitte bloemen bloeien in het vroege voorjaar, van maart-april. De Clematis armandii is een zeer krachtige klimplant en zeker de sterkste van alle Clematissoorten. De Clematis armandii groeit tot wel vier meter hoog, mits er voldoende houvast is. Combineer Clematis armandii niet met andere Clematissen, de Clematis armandii heeft namelijk veel meer groeikracht waardoor zij andere soorten zal overwoekeren. Vraag advies aan ons personeel en laat u adviseren door onze tuindeskundigen.

Winterharde bloemen

Zoekt u een winterharde klimplant die niet veel onderhoud vereist? Bij Tuincentrum Luyckx koopt u eindeloos veel soorten clematis. Kent u deze variëteiten al?

  • Italiaanse Clematis viticella: niet gevoelig voor ziekten, winterhard, produceert blauwe bloemen
  • Polish Spirit Clematis: produceert paarse bloemen, maximaal 3 meter hoog, winterhard
  • Etoile Violette Clematis: groeit violetblauwe bloemen, maximaal 3-4 meter hoog
  • Madame Julia Correvon: groeit rode bloemen, elk voorjaar in maart terugsnoeien

Bekijk deze soorten en nog veel meer verrassende types van de populaire klimplant Clematis in ons tuincentrum in Gistel. Ons enthousiaste personeel laat u graag zien wat er allemaal mogelijk is binnen de sprookjeswereld van de Clematis. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Clematis klimplanten - Tuincentrum Luyckx

Bosrank kopen bij Luyckx

Koop prachtige bosranken bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. U vindt ons tuincentrum in de buurt van Oostende, Brugge, Middelkerke Leffina en Moerdijk. Ons assortiment klimplanten en andere tuinplanten is zeer uitgebreid. Laat u verrassen door ons grote aanbod. Wilt u uw tuin vullen met fraaie tuinplanten? Naast de Clematis hebben wij ook andere prachtige wintergroene klimplanten zoals de Hedera, ook wel klimop genoemd. Ook voor bodembedekkende tuinplanten komt u naar ons tuincentrum. Heeft u vragen over ons assortiment?  Stel uw vragen per telefoon via 059/27 83 99 of kom gezellig langs in ons tuincentrum in Gistel. U vindt ons adres en de route naar ons tuincentrum op de contactpagina.

Tags: