Voorjaarsbollen

Elk seizoen heeft zo haar eigen charme, maar het voorjaar is bij uitstek ons lievelingsseizoen. Alles komt langzaam weer op gang en de eerste bloemen bloeien op. Bloembollen delen we op in twee categorieën: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant u in het najaar en zomerbollen plant u in het voorjaar. Na de zomer, vanaf september is ons tuincentrum weer gevuld met allerlei voorjaarsbollen. Het najaar is namelijk de perfecte tijd om voorjaarsbollen te planten. Wij geven u tips voor het planten van voorjaarsbollen en laten zien welke voorjaarsbollen onze favoriet zijn.

Wanneer voorjaarsbollen planten

Voorjaarsbollen als narcissen, tulpen, blauwe druifjes en hyacinten plant u in het najaar. In de maanden september, oktober en november is de grond nog redelijk warm en bewerkbaar. Het najaar is de beste tijd om voorjaarsbollen te planten. Zorg ervoor dat u de juiste plek uitkiest voor de bloembol en plant de bloembol ongeveer even diep als de bol groot is. Voorjaarsbollen zijn perfect voor in potten en bloembakken, maar doen het natuurlijk ook goed in de volle grond. Tuincentrum Luyckx kijkt in het najaar alweer stiekem uit naar het voorjaar. Kom vanaf september langs voor de mooiste voorjaarsbollen.

Voorjaarsbollen - Luyckx

Soorten voorjaarsbollen

Het voorjaar is het seizoen van de meeste kleur. De lente is hét seizoen van kleurexplosies. Terwijl de natuur langzaam ontwaakt uit haar winterslaap, trotseren de echte doorzetters al langzaam een laagje sneeuw. Vanaf januari verschijnen de eerste vroegbloeiers al en in maart staan grasvelden vol met vrolijke voorjaarsbollen. Bij Tuincentrum Luyckx bieden wij de volgende voorjaarsbollen:

  • Blauwe druifjes
  • Sneeuwklokjes
  • Hyacinten
  • Irissen
  • Narcissen
  • Tulpen
  • Krokussen

Hoe voorjaarsbollen planten

Wilt u het beste uit uw voorjaarsbollen halen, volg dan onze planttips voor het planten van voorjaarsbollen:

  • Plant voorjaarsbloeiers in groepen, zo komen ze het beste tot hun recht. Maak clusters van verschillende soorten tulpen door elkaar of houd het bij één soort. Wat u ook doet, plant voorjaarsbollen in groepen voor extra effect.
  • Bescherm uw voorjaarsbollen. Stenen potten zijn ’s winters gevoelig voor vorst, let er daarom op dat u uw voorjaarsbollen in terracottapotten beschermt door deze bijvoorbeeld in een plastic pot in uw stenen pot te zetten. De ruimte tussen de plastic pot en stenen pot werkt als isolatie en voorkomt dat de stenen pot breekt door de kou. .
  • Dek uw voorjaarsbollen af met bijvoorbeeld bladeren of platenresten. Voorjaarsbollen houden van een beetje bescherming in de winter. Een laagje bladeren werkt als een soort warme deken tijdens de winter.

Plant voorjaarsbollen - Luyckx

Lasagnemethode voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen kennen verschillende bloeitijden. Zo bloeien Sneeuwklokjes en krokussen het vroegst, gevolgd door narcissen en hyacinten, daarna komen tulpen, blauwe druifjes en irissen. Wil tu zo lang mogelijk genieten van voorjaarsbollen in pot? Plant bollen dan volgens de lasagnemethode. Plant bollen met de laatste bloeitijd onderin de pot, bedek de bollen met een laag aarde en plant daarbovenop bollen met een iets vroegere bloeitijd. Plant de bollen met de vroegste bloeitijd bovenin de pot. Zo geniet u het hele voorjaar van sprankelende bollen in pot.

Lasagnemethode bloembollen - Luyckx

Koop voorjaarsbollen bij Tuincentrum Luyckx

Wilt u uw tuin ook alvast voorbereiden op het voorjaar? Bij Tuincentrum Luyckx verkopen we vanaf september weer volop voorjaarsbollen. Maak alvast een beplantingsplan en kom langs. Elk jaar ontdekken wij weer nieuwe soorten. Wilt u volgend jaar genieten van speciale bloembollen, kom dan op tijd naar ons tuincentrum. Wij zijn afhankelijk van het aanbod dat wij van onze kwekers krijgen. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer keus u heeft. Bent u op zoek naar een specifieke soort, laat het ons weten en wij doen ons best om u de gewenste soort aan te bieden. Voor vragen tijdens het shoppen kunt u ook altijd terecht bij onze medewerkers. Frederik, Inge, Annelies en Elisabeth staan altijd klaar voor uw vragen.

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden