Zomerbollen

Haal de zomer in huis met deze top 5 zomerbollen

De zomer is het ultieme seizoen om van uw tuin te genieten en wat is er nu mooier dan een tuin vol kleurrijke en aromatische bloemen? Met zomerbollen brengt u een extra dosis kleur in uw tuin. In ons tuincentrum in Gistel hebben we een uitgebreid assortiment aan zomerbollen. We vertellen u graag meer over de top 5 zomerbollen die ervoor zorgen dat uw tuin straalt. 

1. Dahlia's: de koningin van de zomerbollen

Op onze nummer een staat de Dahlia! De dahlia is één van de meest populaire zomerbollen en dat is niet voor niets. Dahlia's zijn er in vele kleuren, vormen en maten en ze bloeien van juli tot oktober. Of u nu een kleine of grote tuin hebt of helemaal geen tuin, er is altijd wel een dahlia die bij u past. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond en geniet van hun betoverende bloemen.

Dahlia's, zomerbollen

2. Begonia's, de zomerbollen die altijd bloeien

De Begonia is een dankbare zomerbol die van juni tot september bloeit. Ze zijn er in vele kleuren en vormen. Vaak gebruikt als borders in de tuin of als potten op het terras. Begonia's houden van een vochtige grond en halfschaduw. Plant ze dus niet in de volle zon en geef ze regelmatig water.

Begonia's, zomerbollen

3. Lelies populaire zomerbollen voor een prachtige tuin

Lelies zijn er in vele kleurschakeringen en hebben een heerlijke geur. Ze bloeien van juni tot september. Lelies komen helemaal tot hun recht in bloembakken op uw terras en in de tuin vormen ze een handige en hippe border. Lelies houden van zon en een goed drainerende grond. 

Laat het nu net zo zijn dat wij een brede waaier aan artistieke bloembakken aanbieden. Kies uit een bloembak gemaakt van zink, mandwerk, kermamiek en kunststof. Geef die exotische Lelie het gracieuze potje waarin ze past.  

Lelies, zomerbollen, lente, snoeien

4. De elegantie van Calla: hoe deze zomerbol uw tuin een chique uitstraling geeft!

De Calle gaat ook onder de naam Zantedeschia en komt voor in alle kleuren van de regenboog. Bekend om hun unieke karakteriserende bloemvorm die veel van een kelk weg heeft. Plant ze op een vochtige plek in de zon en geniet van hun bijzondere bloemen. 

Calla, zomerbol, lente, chique, uitstraling

5. Gladiool; de kleurrijke reus die zorgt voor een zomer vol bloemenpracht!

Zoals de vier voorgaande beauties, komen ook Gladiolen voor in vele verschillende kleuren. Deze zonaanbidder, die symbool staat voor trots en overwinning bloeit van juli tot september. Heeft u een zonnige plaats met goed doorlatende grond in uw tuin of op uw terras? Kies dan voor deze gebundelde kracht! Doet deze pracht plant u aan iemand in uw naaste omgeving denken? Verras deze persoon met een Gladiool of haal onze cadeaubon. Dat is voor iedereen een leuke verrassing.

Gladiool, trots, lente, zomer, bloeien

De kleurrijke wereld van zomerbollen

Met zomerbollen kunt u alle kanten op. Plant ze in borders, in potten op het terras of creëer een bloemenzee in de vorm van een bloemenweide. Zomerbollen zijn er in vele kleuren en vormen en geven uw tuin een vrolijke zomerse uitstraling. Geniet non stop van juni tot oktober van uw bloembollen! Door de verschillende bloeitijden goed te combineren heeft u altijd bloeiende bloemen. Voor meer info over bloembollen kijk op onze bloembollen en zaden pagina. Twijfelt u ergens over of wenst u graag advies?  Bezoek ons in Gistel. Verder zijn we ook telefonisch en per e-mail te bereiken. 

Waar zomerbollen kopen 

In ons tuincentrum in Gistel hebben we een ruim assortiment aan zomerbollen. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze en geven graag advies over het planten en verzorgen van zomerbollen. Met onze top 5 zomerbollen heeft u gegarandeerd een kleurrijke en prachtige tuin deze zomer.


KOM LANGS!

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden