Groenten

Koop groenten voor in de moestuin bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. In onze kwekerij kweken wij de lekkerste groenteplantjes voor een heerlijke oogst. Tomaten, radijsjes, wortelen, sla, komkommer, courgette en nog veel meer. Moestuinieren is leuk, gezond en ontspannend! 

Hoe begin ik een moestuin?

Lees alles over het beginnen van een moestuin op deze pagina. Een moestuin beginnen is zeker niet moeilijk. Het enige wat u ervoor nodig heeft, is een juiste plek in de tuin, tijd en liefde! Met de juiste voorbereiding en verzorging zorgt u voor een verse, knapperige, gezonde oogst deze zomer. Bent u er al uit welke groenten u in de moestuin wilt planten? Bij Tuincentrum Luyckx hebben we verschillende groenteplanten die u een heerlijke oogst opleveren.

Groente moestuin - Luyckx

Welke groenten planten in moestuin?

In ons tuincentrum ontdekt u een groot assortiment aan groenteplanten die direct klaar zijn om te planten. Let daarbij wel goed op wanneer u welke groenteplanten in de grond plant. Sommige soorten houden echt niet van vorst: wacht daarom liever een week langer dan dat u de plant verpest door de kou. Onze medewerkers geven u graag advies over de beste planttijd van uw groenteplanten. Ontdek de volgende groentes in ons tuincentrum:

  • Aardappelen: wij hebben verschillende soorten pootaardappelen: heel vroege, vroege, halfvroege en late aardappelen. Deze aardappelen verschillen in plant- en oogsttijd.
  • Tomaten: tomaten mogen vanaf de maanden mei of juni naar buiten in de volle grond. Plant tomaten op een zonnige standplaats voor de mooiste kleur en de lekkerste smaak.
  • Sla: verkrijgbaar in allerlei soorten. Van pluksla tot ijsbergsla en van kropsla tot rucola. Slasoorten houden vooral van een vruchtbare en vochtige grond. De key tot succes!
  • Wortel: zelfgekweekte wortelen zijn zoveel lekkerder dan wortelen uit de supermarkt. Wortelen zijn makkelijk te planten en passen in grote én kleine tuinen.
  • Radijs: plant radijszaden direct in de volle grond. Radijzen houden niet van verpotten. Zaai radijs van maart t/m april buiten en uw eerste oogst vindt na 45 dagen plaats.

Wanneer moestuin bemesten?

Het is belangrijk om uw moestuin op voorhand te bemesten. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een grote afdeling met potgrond, bemesting en compost. De moestuin bemesten doet u van oktober tot en met maart. Vlak voor de start van het voorjaar geeft u uw moestuin een gezondheidsboost met een organische mest. In ons tuincentrum verkopen we bemesting van DCM voor een gezonde moestuin. Maak voordat u nieuwe groenteplanten in uw moestuin plant eerst de grond goed los met een riek en hark de grond dan goed aan. Bemesten van de grond zorgt voor goede drainage, de juiste voedingsstoffen en een goede oogst. Bemesten is dus erg belangrijk!

Koop groenten voor de moestuin bij Tuincentrum Luyckx

Wilt u ook groenteplantjes planten in de tuin? Bekijk ons assortiment en kom langs in ons tuincentrum in Gistel. Onze medewerkers weten alles van de moestuin en delen graag hun kennis met u. Twijfelt u over het houden van een moestuin? Een bezoek aan Tuincentrum Luyckx neemt direct alle twijfel weg. Wij laten u zien welke groenten u gemakkelijk teelt. Kom langs en ontdek de vele mogelijkheden voor in de moestuin. Plan uw route naar ons tuincentrum op de contactpagina. Heeft u vragen? Neem contact met ons op. 

Bel ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin