Kruiden

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u volop kruiden voor in de moestuin. Wij kweken onze kruiden zelf en dat proeft u! Kruidenplantjes uit de supermarkt zijn op water gekweekt. Wij kweken onze kruiden in de beste kwekerspotgrond voor de lekkerste smaak. Elke keer losse kruiden kopen is zonde voor het milieu en zonde voor uw portemonnee. Kruiden geven smaak aan uw gerecht. Of u nu een Italiaanse pasta, een simpele ovenschotel of een Indiase curry maakt, kruiden zijn onmisbaar in de keuken. Kies voor kwaliteit en sta versteld van de smaak van kruiden uit uw eigen moestuin. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we heerlijke kruiden. Kom langs en ontdek ons assortiment. 

Kruiden planten

Kruiden zijn zeer lekker om te kweken in eigen moestuin. Bij Tuincentrum Luyckx kweken wij de lekkerste kruiden. Het enige wat u hoeft te doen, is de kruiden in uw moestuin of  in een potje te planten. Let er daarbij op dat u verse potgrond gebruikt zodat de kruidenplanten toegang hebben tot veel voedingsstoffen. Kruiden planten is niet moeilijk en levert snel resultaat op. Houdt u van verse kruiden, kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en koop heerlijke kruiden om te kweken in uw eigen kruidentuin.

Welke kruiden in kruidentuin

Wij geven u graag advies op het gebied van kruiden in de kruidentuin. Bij Tuincentrum Thiels hebben we pittige, zachte, zoete, hartige en spicy kruiden die u eenvoudig plant in de moestuin. Hieronder geven wij een kleine greep uit ons assortiment. Wilt u ons volledige assortiment bekijken? Dan nodigen wij u graag uit in ons tuincentrum in Gistel.

Soorten kruiden

Sommige kruiden zijn onmisbaar in de kruidentuin. Wij willen u vooral meegeven dat u enkel kruiden in de tuin plant die u veel gebruikt. Want niets is lekkerder dan regelmatig eigen kruiden uit eigen kruidentuin knippen. Dit zijn onze 5 onmisbare kruiden voor in de kruidentuin:

 • Munt is lekker als muntthee, in de couscous, als dressing, met citroen en in fruitsalades. Munt is zowel in zoete als in hartige gerechten toepasbaar en geeft een extra dimensie aan uw gerecht.
  Standplaats: munt houdt van veel zonlicht maar doet het ook goed in de halfschaduw.
 • Peterselie komt voor als platte peterselie en als krulpeterselie. Platte peterselie is onze favoriet. Deze smaakt een beetje peperig en geeft veel smaak aan een gerecht. Krulpeterselie dient vaker als garnering.
  Standplaats: staat het liefst in de halfschaduw, houdt niet van te veel zon.
 • Rozemarijn is een echte smaakmaker. Rozemarijn geeft aardappeltjes een heerlijke smaak en is ook voortreffelijk in stoofschotels en op focaccia.
  Standplaats: geef rozemarijn een zonnige, droge en beschutte standplaats.
 • Koriander: you hate it or you love it. Koriander komt voor in veel verschillende soorten keukens. Wij houden vooral van koriander omdat deze zo makkelijk te kweken is.
  Standplaats: geef koriander een warm en zonnig plekje en houd de grond vochtig.

Kruiden - Tuincentrum Luyckx

Winterharde kruiden

Verse kruiden uit eigen tuin smaken natuurlijk het allerlekkerst. Maar hoe weet u nu welke kruiden winterhard zijn? Wij geven u een overzicht van winterharde kruiden die u in de winter gerust in de moestuin laat staan. Deze kruiden geven de volgende zomer gewoon weer een nieuwe oogst:

 • Tijm
 • Bieslook
 • Citroenmelisse
 • Oregano
 • Salie
 • Dille

Wilt u niet nadenken over welke kruiden het overleven in uw tuin in de winter en welke niet? Ga voor safe en plant bovenstaande kruiden in de tuin. Zo weet u altijd dat u goed zit. Geniet van verse kruiden uit eigen kruidentuin!

Tuincentrum Luyckx kruiden kweken

Bij Tuincentrum Luyckx kweken we onze kruiden zelf. Zo weet u altijd dat u de hoogste kwaliteit kruidenplantjes koopt. Heerlijke kruiden voor een eerlijke prijs. Dat klinkt toch geweldig? Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en ontdek ons assortiment kruidenplanten. U vindt onze adresgegevens op de contactpagina. Heeft u vragen? Bel ons op 059/27 83 99 en wij beantwoorden al uw vragen!

Bel ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin