Fruit

Wilt u fruitplanten kopen voor in de moestuin? Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een heerlijk assortiment aan fruitplanten. Oogst deze zomer een fruitsalade uit eigen tuin. Plant onder andere aardbeien, blauwe bessen, bramen, appel, kiwi en kersen.

Fruitbomen

U leest alles over fruitbomen op onze fruitbomenpagina. Hier laten wij u zien welke bomen onze favoriete fruitsoorten produceren. Men associeert een fruitboom vaak met een boomgaard. Een fruitboom heeft echter niet altijd veel ruimte nodig. Heeft u een kleine tuin? Ook dan is het zeker mogelijk om een fruitboom in de tuin te planten. Kies een soort uit die niet zo hoog en niet al te veel ruimte inneemt. Fruitbomen zijn naast functioneel ook decoratief, veel fruitbomen groeien ook prachtige bloemen. Daarnaast zijn fruitbomen ook nog eens winterhard. U geniet dus jaar na jaar weer van een heerlijke fruitmand uit eigen tuin. Kom langs in Gistel en bekijk ons ruime assortiment aan fruitbomen.

Fruitplanten in de moestuin

Naast fruitbomen hebben we ook kleinere fruitplanten voor in de tuin. Bij Tuincentrum Luyckx vindt je een hele kas vol met fruitplanten. Wij kweken onze fruitplanten onder de beste groeicondities. Hierbij houden we rekening met:

  • Hoeveelheid licht
  • Temperatuur
  • Waterbehoefte

Door de fruitplanten op precies de juiste manier te kweken geniet u jarenlang van een gezonde fruitplant, mits u deze goed verzorgt.

Fruit - Tuincentrum Luyckx

Fruitplant planten

Als u een fruitplant wilt planten, houd u rekening met het volgende.

  • Er bestaat geen beste periode om een fruitplant te planten. Plant een fruitplant op elk moment in het jaar, zolang het maar niet vriest.
  • Fruitplanten houden van veel water. Zorg dat de fruitplanten niet uitdrogen. Dat zijn ze namelijk niet gewend na een uitstekende kweek bij ons in de kas.
  • Bemest de grond van tevoren zodat de fruitplant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Bemest bij voorkeur in het voorjaar.
  • Snoei fruitbomen regelmatig voor een goede gezondheid. Wanneer u de plant moet snoeien, ligt aan de fruitsoort.

Vaak staat op het plantetiket vermeld waar, wanneer en hoe u de fruitplant moet planten. Komt u er na het lezen van het plantetiket niet uit? Dan loopt er vast een medewerker in de buurt die u graag advies geeft.

Fruitplanten kopen bij Tuincentrum Luyckx

Wilt u zelf een fruitsalade oogsten uit eigen tuin deze zomer? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx en ontdek ons aanbod aan fruitplanten voor in de tuin. Van sappige aardbeien tot crispy appels: wij kweken de lekkerste plantjes voor u! Bekijk onze openingstijden op de contactpagina en kom langs in Gistel. U vindt ons tuincentrum nabij Oostende, Brugge en Gent. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx!

Vragen? Bel ons!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Moestuin