Potterie

Door potterie in uw tuin te plaatsen met fleurige bloemen of planten brengt u zonder al te veel moeite sfeer in uw tuin. Wel is het zo dat planten in potten en bloembakken betere verzorging nodig hebben dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden bij Tuincentrum Luyckx is zeer divers. We zien u graag snel!

Verschillende soorten materialen binnenpotterie

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u steeds een ruime keuze aan alle mogelijk bloempotten en plantenbakken voor binnen en buiten. Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen en kies de bloempotten en plantenbakken die het best passen bij uw tuin of terras. Een greep uit ons assortiment:

 • Glas: glas is uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben zoals een orchidee staan prachtig in een glazen pot of accubak. De kleur van het glas wordt vaak aangepast op de heersende kleurtrend.
   
 • Keramiek: het buitenkeramiek is vaak grover dan de series voor binnen. We kunnen deze categorie onderverdelen in geglazuurd en terracotta, een gat in de bodem is meestal een teken dat het om potterie voor buiten gaat. De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan.
   
 • Kunststof: kunststof kan nooit een mooie terracotta pot vervangen, maar tegenwoordig is het kunststof bijna niet van keramiek te onderscheiden. Met als voordelen dat ze een stuk lichter zijn, vorstbestendig en een stuk voordeliger.
   
 • Mandwerk: wij hebben vele maten en materialen in mandwerk. De meeste manden zijn gemaakt van wilgentenen en zijn vaak gevoerd met plastic. Naast de traditionele modellen zijn er ook wand- en hengselmanden.

Bloembakken_Tuincentrum Luyckx

Vaste planten in bloembakken potten

Als u een mooie bloembak in huis gaat halen, dan wilt u daar vast meteen plantjes in stoppen. Bij Tuincentrum Luyckx vindt u een zeer breed assortiment planten die u direct in de aarde kunt zetten. Maak voor u begint met planten de bloempotten of plantenbak schoon met zuiver water. Kijk of de drainagegaten helemaal vrij zijn. Leg een potscherf over elk gat of leg een vingerdik laagje gepofte kleikorrels. Breng eerst een laagje potgrond aan. Klop vervolgens de jonge plantjes uit de potjes zonder de kluit te beschadigen. Zet ze op het eerste laagje potgrond. Vul daarna de bloembakken met potgrond en druk goed aan. Zorg dat er bovenaan een gietrand van 2 cm overblijft. Geef overvloedig water. Indien nodig kan u de potgrond nog wat aanvullen.

Bloembakken kopen nabij Gistel

Wilt u de tuin of het terras opleuken met mooie bloemen en planten? Kom langs bij Tuincentrum Luyckx, waar u leuke bloembakken en prachtige planten kunt kopen! Ons assortiment bloembakken buiten is erg breed, waardoor u veel keuze heeft. Wij hebben zeker en vast de bloembak waar u naar zoekt! Zo vindt u in ons aanbod onder andere:

 • Hoge bloembakken;
 • Brede bloembakken;
 • Betonnen bloembakken;
 • Houten bloembakken.

Bloempotten bloembakken - Tuincentrum Luyckx

Leuke bloembakken bij Tuincentrum Luyckx

Voor leuke en handige bloembakken komt u natuurlijk langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. Wat uw smaak ook is, bij Tuincentrum Luyckx vindt u ongetwijfeld iets wat u zoekt. Wij zijn vijf dagen in de week geopend, dus kom gerust een keer binnenlopen! Voor vragen of advies over een van onze producten kunt u een van onze medewerkers om hulp vragen, wij hebben veel ervaring met planten! Graag tot snel voor nieuwe bloembakken bij Tuincentrum Luyckx.