Heesterrozen

Heesterrozen groeien in struiken met een hoogte tot 1,5 m. U begrijpt het al, dit zijn enorme blikvangers. Plaats heesterrozen in een gemengde border en creëer een waar kleurenpalet in uw tuin. Bij tuincentrum Luyckx hebben wij een breed aanbod aan verschillende kleuren en soorten heesterrozen. Ontdek zelf welke kleuren er zijn en plaats dit voorjaar uw rozenstruik in de tuin. Let er wel op dat de vorstperiode voorbij is, de heesterrozen groeien namelijk niet tijdens de vrieskou. Rond de maanden maart en april is de vorst vaak voorbij, dit is het geschikte moment om uw heesterrozen te planten. 

Soorten heesterrozen bij Tuincentrum Luyckx in Gistel

We delen de heesterrozen op in twee groepen:

  • laaggroeiende, bodembedekkende heesterrozen
  • opgaande heesterrozen die uitgroeien tot ware heesters

Heesterrozen zijn in feite grotere, doorbloeiende trosrozen. Ze lijken op trosrozen en zijn grootbloemig, dat wil zeggen dat de rozenbloemen groter dan normaal zijn. De heesterrozen zijn sterker dan gewone rozen, hierdoor hoef je ze bijna niet te snoeien. De uitgebloeide bloemen groeien het jaar erop weer prachtig uit tot kleurrijke bloemen. Sommige bloemen van heesterrozen zorgen in de herfstperiode voor kleur in de tuin. Mocht snoeien toch nodig zijn, dat hoeft u alleen de bloeme te verwijderen. Let op: andere rozen hebben een andere onderhoudswijze. Ga er dus niet vanuit dat alle rozen het hele jaar door bloeien en niet gesnoeid hoeven te worden.

Waar plant ik heesterrozen?

Heesterrozen eisen niet veel van de standplaats en de soort grond. Heesterrozen gedijen prima op een halfschaduw plekje. Maar wilt u volop van uw heesterrozen genieten? Plant deze rozen dan in de volle zon. Zo kunnen de heesterrozen het fotosynthese proces de hele dag laten werken en heeft u een kleurige tuin! Wilt u heesterrozen in de hoogte laten groeien? Plant de roos dan langs de schutting of langs de border van uw balkon. Wilt u juist uw bodem bedekken in uw tuin? Kies dan een zonnige plek. Weet u niet zeker of heesterrozen geschikt zijn in uw tuin of border? Vraag ons personeel om advies en laat u adviseren welke heesterrozen passen in uw buitensituatie.

Heesterrozen - Tuincentrum Luyckx

Ziektes bij heesterrozen

Omdat de heesterrozen een sterkere soort roos is dan gewone rozen, is deze soort ook beter bestand tegen ziektes. Luizen komen geregeld voor bij rozenstruiken. De heetserrozen zijn beter bestand tegen ziektes en doorstaan deze ziekte daarom gemakkelijker dan andere soorten. Bestrijd eventueel voorkomende ziektes met speciaal ontworpen verdelging voor rozen. Wij beschikken in Tuincentrum Luyckx over alle benodigdheden voor uw rozenperk. 

Heesterrozen in Gistel

Heesterrozen groeien breder uit dan gewone rozen. Heesterrozen hebben mooie rozenbottels die voorkomen in alle soorten kleuren. Van klassiek rood en wit tot fucsia, zalmkleurig, lichtroze en parelmoer: heesterrozen bestaan in vele soorten. Zo bestaat er altijd wel een geschikte kleur voor in uw tuin. Laat u adviseren door een van onze medewerkers in Gistel over de geschikte heesterrozensoort voor in uw tuin. Heeft u vragen met betrekking tot het planten, verzorgen of andere vragen over de heesterrozen? Stel ze gerust aan een van onze medewerkers in het tuincentrum of bel ons op 059/27 83 99. Wij staan altijd voor u klaar. Vanuit Brugge zijn wij gemakkelijk te bereiken. U vindt ons tuincentrum al op 30 minuten rijden vanuit Brugge.

Bekijk onze openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Rozen en klimplanten