Siergrassen

Vul uw tuin met siergras voor een schitterende uitstraling. Siergrassen geven uw tuin een zonnige look en sommige soorten zorgen het hele jaar door voor mooie, zachte groene kleuren. Siergrassen komen voor in veel verschillende soorten en maten. Bent u op zoek naar siergrassen die de bodem bedekken? Of zoekt u juist siergrassen die grote hoogtes bereiken? Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel vindt u veel verschillende soorten siergrassen. Kom langs en ontdek het assortiment. 

Siergras voor de tuin

Bij ons vindt u grassoorten die uw tuin geheid opleuken. Gras hoeft zeker niet saai te zijn, daar zorgen wij voor! Vul bijvoorbeeld uw border tussen de tuinplanten met siergrassen. Ook staan siergrassen erg leuk langs de rand van uw tuinpad. Plant siergrassen in de volle grond of in bloempotten en plantenbakken. Siergrassen houden zich gemakkelijk staande in een arme grond, in de natuur komen zij namelijk voor op zandgrond. Van nature bevat zandgrond weinig voedingsstoffen. Doordat siergrassen op voedingsarme gronden goed gedijt, heeft siergras kans van slagen in elke soort tuin! Heeft u een voedingsarme bodem in de tuin? Ga dan voor siergrassen!

Siergras - Tuincentrum Luyckx

Siergras snoeien

Siergras is zeer geliefd in de tuin omdat siergrassen bloeien op momenten dat andere tuinplanten zich terugtrekken. Zo zijn er soorten waar u in de winter, tijdens de koudere maanden, gewoon van geniet. U snoeit siergrassen tijdens het voorjaar, dit zorgt er namelijk voor dat de grassen genoeg tijd hebben om nieuwe bladeren te groeien. Snoeit u de grassen net voor de winter? Dan haalt u het prachtige winterse beeld in de tuin weg, dit toont een stuk minder aangenaam. Snoei siergrassen tussen de 5-10cm boven de grond, afhankelijk van de hoogte van de plant. Gedurende het hele jaar heeft de grassoort de tijd om te groeien. 

Hoog siergras

Wilt u een natuurlijke scheiding maken? Maak gebruik van hoge siergrassen. Pampasgras kan een hoogte van wel 2-3m bereiken. Er zijn dus niet veel planten van pampasgras nodig om uw tuin te vullen. Pampasgrassen zijn door de hoogte wel vatbaarder voor wind. Plaats pampasgras in groepen, zo zijn de grassoorten beter bestends tegen de wind en breken de pluimen minder snel af. De opvallende witte pluimen vormen tegenwoordig mooie accessoires voor in huis. Ontdek de hoge siergrassen bij ons in het tuincentrum in Gistel. Siergrassen geven een landelijke tuin, maar ook een moderne stadstuin een mooi aanzicht. 

Siergras schaduw

Doordat siergrassen goed tegen de volle zon en tegen droogte kunnen, denkt u waarschijnlijk dat siergrassen het minder goed doen op schaduwrijke plekken. Niets is minder waar. Er zijn veel soorten siergras die het goed doen in de schaduw. Omdat siergrassen weinig onderhoud vereisen, doen ze het ook prima op een minder zonnige plek. Heeft u een tuin met veel schaduw? Dan is het plannten van siergrassen een uitstekende keuze! Met siergrassen geniet u zomers en 's winters van een gevulde tuin! Vraag ons personeel om de juiste siergrassoorten voor bij u in de tuin.

Siergrassen - Tuincentrum Luyckx

Siergras op balkon

Ook voor op het balkon hebben wij geschikte siergrassen. Grassoorten kunnen ook prima op pot en in bakken. Plaats siergrassen in een houten, vierkante bak op het balkon en bedek zo gemakkelijk saaie muren en schuttingen. Plaats aan elke kant van de deur een pot met pluimen, dit zorgt voor een warm welkom voor uw gasten. Kom langs en bekijk het aanbod siergrassen bij ons in het tuincenturm. Ons personeel helpt je graag bij het vinden van de juiste pluimgrassen, siergrassen en groenblijvende grassen. 

Siergrassen -Tuincentrum Luyckx

Siergras Gistel

Wij nodigen u graag uit om het aanbod aan siergrassen, pluimgrassen, bodembedekkende grassen en andere grassoorten te bekijken. U vindt ons tuincentrum in Gistel, nabij Brugge en Oostende. We kijken ernaar uit om u binnenkort bij ons tuincentrum te verwelkomen. Voor meer informatie over siergrassen, belt u naar 059/27 83 99 of stuur uw vraag naar [email protected].