Welke planten mag u in het voorjaar snoeien

Welke planten moet u in het voorjaar snoeien

Lente is in zicht en dat betekent dat het tijd is om uw tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Het snoeien van planten is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud in het voorjaar. In deze blog vertellen we u welke planten u in het voorjaar kunt snoeien en geven we u handige tips om het beste resultaat te behalen. Uiteraard vindt u al uw snoei- en tuinbenodigdheden en nog veel meer terug in ons tuincentrum in Gistel. 

Snoeigereedschap: de sleutel tot succes

Voordat we beginnen met het snoeien van uw planten is het belangrijk om het juiste gereedschap in huis te hebben. Lees ook zeker; van snoeischaren tot grasmaaiers: alles wat u nodig heeft voor een perfecte tuin. 

Het gebruik van het juiste snoeigereedschap zorgt voor een mooi en gezond resultaat. In ons tuincentrum hebben we een breed assortiment aan snoeigereedschap, van handige snoeischaartjes tot krachtige heggenscharen. Kom bij ons binnenwaaien voor advies! Bent u te druk? Geen nood, wij zijn zowel telefonisch als per e-mail te bereiken. 

  • Waarom siergrassen snoeien belangrijk is

Siergrassen zijn prachtige decoratieve planten die vaak terugkomen in borders, potten of voor uw beschutting. Om ervoor te zorgen dat uw siergrassen mooi blijven, is het belangrijk om ze in het voorjaar terug te snoeien tot ongeveer 20 cm boven de grond. Door het snoeien van de oude bladeren en stengels krijgen de nieuwe scheuten de ruimte om volop te groeien en te bloeien.

 

  • Het belang van timing bij het snoeien van Lavendel

Lavendel is een heerlijk geurende plant die niet alleen mooi is maar ook bijdraagt aan een ontspannen sfeer in uw tuin. Om ervoor te zorgen dat uw lavendel mooi blijft, is het belangrijk om deze in het voorjaar licht te snoeien. Snoei de planten tot ongeveer 2/3e van de hoogte terug. Zo stimuleert u de groei van de nieuwe heerlijk geurende bloemen en blijft de lavendel vol en bossig.

 

  • Expert tips voor het snoeien van Stamrozen

Stamrozen zijn prachtige eyecatchers in elke tuin. Houdt uw stamrozen gezond en mooi door een stuk van de tak af te knippen. Snoei de takken terug tot ongeveer 3-5 ogen boven de stam. Zo zal er voldoende ruimte en zonlicht voor de nieuwe stamrozen.

 

 

  • Hoe en wanneer de Vlinderstruik snoeien voor een gezonde plant

Vlinderstruiken zijn een must have voor elke tuin. Deze planten geven uw tuin een trendy look en bovendien trekken ze in de zomer vele vlinders en bijen aan. Om ook dit seizoen weer te genieten van de pracht en praal van de vlinderstruik is het van belang om correct te snoeien. Dit doet u door de takken een flink stuk terug te knippen. Tot zo een 40 centimeter boven de grond om precies te zijn. Maak u niet ongerust we beloven u dat uw vlinderstruik het aankomende seizoen fladdert en zoemt van geluk. 

 

Andere planten die u moet snoeien in het voorjaar zijn Heesters, Heide, Hibiscus, Klimrozen, Dwergrozen, Katjeswilg en grootbloemige Clematis. Bij vragen, voel u vrij om contact met ons op te nemen, wij helpen u met veel plezier op weg. Blijft u graag op de hoogte van onze laatste nieuwe trends? Hou dan zeker onze Facebook en Instagram account in de gaten.

Waar snoeigereedschap kopen? 

Nu we weten welke planten we moeten snoeien in het voorjaar is het tijd om het juiste snoeigereedschap aan te schaffen. Want snoeien zonder het gepaste snoeigereedschap is zoals een taart proberen bakken zonder oven. Het is onmogelijk. 

Gelukkig hoeft u niet ver te zoeken naar goed snoeigereedschap. In onze vestiging in Gistel hebben we alles wat u nodig heeft; van een handmatige heggenschaar tot professionele grasmaaiers. Zelfs voor degenen die niet zo technisch zijn aangelegd, hebben we elektrische snoeischaren, zodat u met één druk op de knop kunt snoeien. Waar wacht u nog op? Kom gezellig langs!