Week van de Bij: bijvriendelijke tuin

Ook Tuincentrum Luyckx viert de Week van de Bij. Tijdens deze themaweek zijn wij geopend volgens de normale openingsuren. Binnen dit thema staat alles in ons tuincentrum in het teken van bijen. Ontdek hoe u ervoor zorgt dat uw tuin bijvriendelijk is. Bij Tuincentrum Luyckx doen we er alles aan om tuinen in de regio Gistel zo groen mogelijk te maken. Wij bieden tuinplanten, bomen, struiken en nog veel meer om uw tuin groen en milieuvriendelijk in te richten. Wist u dat bijen en vlinders het steeds moeilijker krijgen in België? We hebben bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van ons fruit. Het is tijd om bijen en vlinders een handje (of vleugeltje) te helpen. Lees en leer alles over bijvriendelijke planten tijdens de Week van de Bij bij Tuincentrum Luyckx in Gistel.

Week van de BijBij-vriendelijke tuin - Luyckx

Tijdens de Week van de Bij ontdekt u een groot aanbod aan bijvriendelijke planten die ervoor zorgen dat u uw tuin deze zomer een bijenparadijs omtovert. Lok bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten naar uw tuin met onze toppers voor in de bijvriendelijke tuin. Tijdens het thema Week van de Bij staat ons tuincentrum geheel in het teken van de bij met bijenhotels, bijenplanten, bijenzaden en nog veel meer. Wilt u uw tuin ook bijvriendelijk en duurzaam inrichten? Kom langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en bekijk de wereld van de bij. Onze medewerkers vertellen u tijdens deze week alles over biodiversiteit, inheemse planten en nectarhoudende planten. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en zorg er samen met Tuincentrum Luyckx voor dat Gistel en haar omgeving steeds groener wordt.

Wat is een bijvriendelijke tuin?

Een bijvriendelijke tuin bestaat uit planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. Wilt u uw tuin bijvriendelijk inrichten? Houd dan rekening met het volgende:

  • varieer in het aanbod aan bloemen en planten, bijen houden van een gevarieerd aanbod. Een tuin met slechts lavendel is onaantrekkelijk voor bijen. Plant verschillende soorten bloemen en planten voor zoveel mogelijk bijen.
  • plant diverse bloemen en planten die variëren in bloeitijd, vorm, hoogte en kleur. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin het hele jaar door aantrekkelijk is voor bijen.

Hoe richt ik mijn tuin bijvriendelijk in?

Een bijvriendelijke tuin is alles behalve strak, geordend en modern. Een bijvriendelijke tuin is rommelig, wild en vooral erg groen. Bijen houden niet van een strak gemaaid gazon en een volbetegeld terras. Bijen hoppen het liefst van bloem naar bloem. Plant uw tuin dus niet vol met slechts één bloemsoort, maar zaai een bijvriendelijke bloemenmix met veel diverse soorten bloemen in de tuin. Een bijvriendelijke bloemenmix bevat zaden van allerlei soorten bijvriendelijke bloemen zoals klaprozen, cosmea, korenbloem, aster, zinnia, dahlia, dille, leeuwenbek, asilicum, gipskruid, juffertje-in-het-groen, lupine, koriander,en nog veel meer. 

Heeft u naast bijvriendelijke bloemen en planten ook fruitbomen in de tuin, dan zijn bijen erg belangrijk voor u. Bijen en vlinders bestuiven fruitbomen waardoor de bloesem verandert in een vrucht. Kortom: hoe meer aanbod in de tuin, hoe meer bestuiving en bevruchting van appelbomen, kersenbomen en aardbeienplanten.

Top 5 bijvriendelijke plantenBij-vriendelijke tuin - Luyckx

Tijdens de Week van de Bij vindt u oneindig veel plantensoorten die bijvriendelijk zijn. Wilt u weten wat onze top 5 is? Kom langs en bekijk deze vijf toppers in ons assortiment. De top 5 favoriete bijvriendelijke planten bij Tuincentrum Luyckx zijn:

  1. Zinnia
  2. Sneeuwbal
  3. Lavendel
  4. Vlinderstruik
  5. Dahlia

Met deze kleurrijke planten maakt u van uw tuin een bijenparadijs. Bovenstaand lijstje met planten zzzz-orgt ervoor dat alle bijen vrolijk naar uw tuin vliegen. Deze planten dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit in uw tuin, maar zijn bovendien ook nog eens erg artistiek en passen perfect in een mooi-gestijlde tuin. Bent u op zoek naar bij-vriendelijke planten in de kleuren paars, rood en roze? Dan zijn de planten op bovenstaand lijstje echt iets voor u! Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en ontdek alles over deze bijvriendelijke planten.

Lees meer over een biodiverse tuin in 5 stappen

Wat past er nog meer in een bijvriendelijke tuin?

Bijen houden naast bloemen ook van onderdak. Bij Tuincentrum Luyckx verkopen we speciale bijenhotels. Een speciaal bijenhotel bestaat uit kleine buisjes, gaatjes, holletjes en gaas om bijen een schuilplaats en plek om te nestelen. In ons tuincentrum hebben we verschillende soorten bijenhotels beschikbaar. Sommige creaties zijn speciaal ontworpen voor bijen, andere insectenhotels bieden ook een schuil- en nestplaats voor andere insecten, zoals lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen. Bezoek ons tuincentrum voor het leukste aanbod aan bijenhotels.

Bezoek ons tuincentrum