Mahonia x media 'Winter Sun'

Eén van de beste cultivars binnen de Mahonia x media is de ‘Winter Sun’. Deze plant is wellicht beter bekend als de ‘Winter Sun’ Mahoniestruik en is zeer winterhard. De Mahonia x media cultivars zijn kruisingen tussen Mahonia Japonica en Mahonia lomariifolia. Bij Tuincentrum Luyckx kweken we deze schone heesters zelf. Plant de Mahonia ‘Winter Sun’ nu in de tuin zodat de wortels aansterken voor de vorst aanbreekt. Kom langs bij ons tuincentrum in Gistel en plant deze winterharde heester vandaag nog in uw tuin.

Groenblijvende heester Mahonia x media ‘Winter Sun’

Bent u een liefhebber van groenblijvende heesters, dan is de Mahoniestruik Winter Sun iets voor u. De opgaande bloemtrossen bloeien in de winter, vormen bessen en verspreiden bovendien nog een heerlijke geur. Terwijl de rest van de tuin in winterslaap is, valt de Mahoniestruik Winter Sun extra op door zijn gele, lange bloempluimen. De Mahoniestruik bloeit van december tot februari. Na de bloei komen er blauwe bessen aan de heester. Het blad van de Winter Sun is eveneens zeer aantrekkelijk en doet een beetje denken aan hulstblad. Het groene blad is glanzend, heeft enigszins scherpe randen en verkleurt in het najaar naar rood/brons.

Mahonia x media Winter Sun - Luyckx

Standplaats Mahonia x media ‘Winter Sun’

Deze heester groeit tot een maximale hoogte van 150 cm evenals 150 cm breed. U geniet de hele winter van een groene struik en bloeiende bloemtrossen. Zoek dus een plek uit met genoeg ruimte. Wilt u een solitaire mahoniestruik planten, kies dan een plekje in de halfschaduw. Mahoniestruiken zijn ook geschikt voor groepsbeplanting en als haag. Plant u de mahoniestruik als haag, houdt dan 2 à 3 planten per meter aan. De Mahoniestruik Winter Sun geeft zijn voorkeur aan een plekje met gefilterd licht. Een plek in de volle zon is enkel verdraagbaar als de grond voldoende vochtig is.

Verzorging Mahoniestruik

  • Grond: deze heester houdt van een normale, niet te zware (kleiige) grond. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk is maar niet te nat.
  • Water geven: de mahoniestruik houdt van een vochtige grond, zorg er dus voor dat  de grond nooit uitdroogt.
  • Bemesting: de Winter Sun heeft weinig behoefte aan extra bemesting. Eens in de twee/drie jaar een boost met organische mest en tuinturf is voldoende.
  • Snoeien: om een dichte begroeiing te krijgen, is het verstandig om de heester na de bloei in februari te snoeien. Knip ongeveer 1/3 van de oude takken helemaal weg. In het voorjaar groei de heester dan weer nieuwe uitlopers. Tussendoor knipt u takken die in de weg zitten eenvoudig weg.

Koop Mahoniestruik in Gistel

Plant een Mahoniestruik Winter Sun en trek vroeg in het seizoen al vogels, bijen en vlinders naar uw tuin! Bij Tuincentrum Luyckx nabij Oostende en Brugge hebben we een ruim assortiment aan bomen, heesters en struiken. Zolang de vorst nog niet aanbreekt, plant u nog steeds de mooiste planten in de tuin. Kom langs bij Tuincentrum Luyckx en bekijk ons buitenassortiment. Plant u de Mahoniestruik voor de vorst in de tuin, dan geniet u deze winter nog van een rijke bloei. Naast de Winter Sun hebben we nog meer cultivars van de Mahonia x media. Tot snel bij de kwekerij van Tuincentrum Luyckx in Gistel. 

Bekijk onze openingstijden