Ontdek de powervolle Primula

Het is bijna lente: het is buiten langer licht en de eerste bloembollen steken steeds hoger boven de grond uit. Bij Tuincentrum Luyckx zijn we klaar voor het voorjaar. Naar ons idee zijn vrolijke Primula’s in allerlei kleuren hét teken dat de lente eraan komt. Ons tuincentrum is weer helemaal fris en fruitig. Ook al is de winter nog niet voorbij, bij Tuincentrum Luyckx blikken we stiekem al vooruit op de lente. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en haal het voorjaar in huis met de lentebloeier Primula.

Primula japonica

De Primula japonica is een zeer sterke voorjaarsbloeier. Deze vaste plant bloeit van maart tot en met mei,  in elke denkbare kleur, van blauw tot wit en van roze tot paars met een geel hart. Wij kweken onze Primula’s zelf, zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Kom langs en kies zelf welke kleur Primula u op uw terras of balkon wilt zetten.

Primula - Luyckx

Primula standplaats

Primula’s houden van een plaats in de schaduw of halfzon, ergens waar het niet te warm is. Breng vrolijkheid aan op uw terras, balkon of in de tuin door primula’s in bakken of potten te planten.

Primula bodem

Primula’s houden van een zure tot normale grond en zijn zeer toepasbaar in bloembakken of potten, hierdoor zijn ze geschikt voor in een tuin, balkon en terras. Primula’s houden van een watervaste bodem. Gebruik dus potgrond dat water goed vasthoudt na bijvoorbeeld een regenbui of waterbeurt. Terras & Balkonplanten Potgrond is zeer geschikt voor Primula’s.  In ons tuincentrum hebben wij verschillende potgronden verkrijgbaar die water goed vasthouden. Komt u er niet uit, vraag dan onze medewerkers om hulp.

Primula voeding

Als u denkt dat het niet mogelijk is om de Primula nóg uitbundiger te laten bloeien, heeft u het mis. Met een klein beetje plantenvoeding of siertuinmest in het voorjaar geeft u de Primula een groeiboost waardoor de bloei nog rijkelijker zal zijn. Kom langs bij Tuincentrum Luyckx voor de juiste plantenvoeding geadviseerd door onze plantenexperts.

Primula - Luyckx

Primula snoeien

Het is niet nodig om Primula’s te snoeien, verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Deze vaste plant blijft ongeveer 30cm hoog. Deze vaste plant verliest haar blad na de bloei in mei en sterft af in de winter. Laat het afgestorven blad er zoveel mogelijk aanzitten, de plant beschermt zichzelf hiermee tegen de kou.

Primula water geven

Deze vaste plant houdt van een altijd vochtige grond, zonder dat de wortel onder water komen te staan. Zorg ervoor dat de bodem van de Primula nooit droog komt te staan. Staan uw Primula’s in een pot, leg dan eerst een laag hydrokorrels of potscherven op de bodem zodat de drainage in de pot verbetert. In ons tuincentrum vindt u hydrokorrels of seramis om onderin de pot te leggen.

Koop Primula in Gistel

In ons tuincentrum in Gistel, nabij Oostende kweken wij het hele jaar door de mooiste tuinplanten. Primula’s zijn een van de eerste tuinplanten die kleur aanbrengen aan uw winterse tuin. Kies uit ons brede assortiment en vrolijk uw tuin op met verschillende kleuren Primula’s. Kom langs bij Tuincentrum Luyckx en begin het voorjaar vrolijk.

Bekijk onze openingsuren