Hangplanten

Hangplanten

Bij Tuincentrum Luyckx in Gistel koopt u prachtige hangplanten. Wij hebben onder andere hangplanten voor binnen, hangplanten voor buiten en kunsthangplanten. Heeft u een lege hoek in de kamer die u wilt opvullen? Een hangplant staat sfeervol en fleurt uw kamer direct op! Bij Luyckx hebben we verschillende soorten hangplanten. Hangplanten passen overal, in elke hoek, in elke kamer, op elk moment. Ontdek ons assortiment hangplanten voor binnen en hangplanten voor buiten. Kom langs in Gistel, nabij Oostende en Brugeg en bezoek ons tuincentrum voor inspiratie en nieuwe ideeën op het gebied van groen, sfeer en interieur.

Hangplant binnen

Bij Luyckx hebben we verschillende hangplanten voor binnen. Bent u op zoek naar een hangplant met imposante bladeren? Of wilt u juist een wat minder opvallend exemplaar? Wij bieden hangplanten met unieke bladeren, fantastische kleuren en bijzondere geuren. Kies bijvoorbeeld uit de volgende hangplanten bij Tuincentrum Luyckx:

  • Erwtenplant: de Latijnse naam van deze plant is de Senecia roweleyanus. Deze plant valt direct op in uw huis. De bladeren van deze plant hebben een originele vorm, ze lijken namelijk op kleine erwten. Deze vetplant komt uit Zuid-Afrika en is een zeer dankbare kamerplant. Vindt u de plant te lang, knip gerust een stukje van de steel af. De plant groeit dan gewoon weer door!

  • Wasbloem: in het Latijn Hoya carnosa ‘Tricolor’ met zijn mooi gekleurde bladeren steelt deze kamerplant in elke kamer de show. De bloemen van deze plant hebben een sterke geur, niet iedereen houdt van deze geur. Het blad van deze fantastische plant heeft drie kleuren: groen, geel en licht roze. Houd de grond van deze kamerplant lichtvochtig, zo blijft hij het langst mooi.

  • Rotskoraal: de Latijnse naam is Rhipsalis. Deze plant komt voor in veel soorten, maar ze hebben allemaal gemeen dat het blad lijkt op koraal en wat rubberachtig aanvoelt. Veel mensen denken vaak dat deze plant nep is. De plant groeit dunne slierten en is officieel familie van de cactus. De plant wil eigenlijk rechtop groeien, maar doordat de bladeren te zwaar zijn, gaat de plant hangen.

  • Klimop: één van de bekendste hang- en klimplant: Hedera helix. Toepasbaar als zowel klimplant als hangplant. Deze groenblijvende plant is onmisbaar in de tuin en in de woonkamer. Hang de plant op een plekje in de halfschaduw met indirect zonlicht. Verkrijgbaar in veel varianten, van lichtgroene tot donkergroene bladeren met ruitvormige vorm.

  • Graslelie: Chlorophytum comosum is zijn Latijnse naam. De graslelie is zowel een tuinplant als een kamerplant en doet het voornamelijk ook goed op schaduwrijke plekken. Deze luchtzuiverende plant zorgt met zijn prachtige bladeren voor een mooi gezicht in uw kamer. Deze hangplant heeft heldere tekeningen op zijn blad. Met een witte rand aan de buitenkant noemt men deze plant ook wel Zebraplant.

Hangplant binnen  - Luyckx

Hangplant buiten

Wilt u uw tuin opleuken? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en ontdek ons hangplantenassortiment voor buiten. De tuin opfleuren met hangplanten is altijd een goed idee. Bij Tuincentrum Luyckx hebben we mooie bloeiende hangplanten voor in de tuin. Wat dacht u van:  

  • IJzerhard (Verbena) deze plant hoort officieel thuis in een subtropisch klimaat in Amerika. Eenjarige IJzerhard planten hebben vrolijke bloemen in elke kleur. De bloemetjes geuren heerlijk en bloeien van de lente tot aan de herfst. Onmisbaar in elke tuin!

  • Lobelia is een vrolijk bloeiende plant met bloemetjes in alle kleuren: wit, paars, roze, blauw. De lobelia is een spetterende plant in elke tuin.

  • Petunia is dé koningin als het om kleur in de tuin gaat. Petunia’s komen voor in werkelijk alle kleuren en zorgen voor een bom van kleur, de hele zomer lang.

  • Hanggeranium is de Vlaamse naam voor Pelargonium peltatum. Geraniums zijn gelukkig allang geen saaie planten voor in de vensterbank meer. Verwar Geraniums bovendien niet met de pelargonium. Bij Tuincentrum Luyckx verkopen we hanggeraniums in alle kleuren. Gaat u voor rust en sfeer? Kies dan voor wit en lichtpaars. Wilt u juist een knallende tuin? Ga dan voor rood, blauw of oranje!

Koop hangplanten in Gistel

Bij Tuincentrum Luyckx verkopen we veel groen voor binnen en buiten. Naast planten in pot verkopen wij ook hangplanten in pot. Kies zelf uw favoriet en zoek daar een passende pot bij. Ons assortiment is verrassend, vers en vrolijk! Kom langs in Gistel en bezoek ons tuincentrum voor de mooiste hangplanten van de omgeving Brugge, Gistel, Oostende. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx in Gistel!

Tags: