Dieffenbachia

De Dieffenbachia kent u misschien niet van naam, maar u herkent deze plant direct aan zijn prachtig wit-groen gevlekte bladeren. Deze bijzondere verschijning is niet alleen populair vanwege zijn uiterlijk, het is namelijk ook een sterke luchtzuiverende plant. De plant komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Elke plant is uniek. Dit komt door de bijzondere bladtekeningen die nooit hetzelfde zijn. Zo heeft u altijd een uniek exemplaar van deze kamerplant. Bij Interflower verkopen we deze prachtige creaties. Kom langs in Gistel en kies uw favoriete Dieffenbachia uit.

Dieffenbachia verzorging

Als u zo lang mogelijk van de gekleurde bladeren van de Dieffenbachia wilt genieten, moet u de plant op de juiste manier verzorgen. Tuincentrum Luyckx geeft u alvast wat tips om de plant gezond en stralend te houden:

  • Standplaats: Plaats de plant op een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Kies een lichte en tochtvrije plek uit voor de Dieffenbachia.

  • Waterbehoefte: Van oorsprong houdt de Dieffenbachia van een vochtige omgeving. Toch is de plant gevoelig voor natte voeten. De grond moet dus altijd vochtig zijn, maar niet te nat. Besproei de bladeren van de Dieffenbachia regelmatig met water. Zo bootst u de vochtige Amazone-omgeving na in uw huiskamer.

  • Voeding: In de lente en zomer groeit de Dieffenbachia het hardst. Om deze groei te stimuleren, voedt u de plant elke 2 weken bij met groene plantenvoeding van bijvoorbeeld Pokon.

Dieffenbachia soorten

Dieffenbachia camilla

De Dieffenbachia camilla heeft diepgroene bladeren met een prachtige gele tekening. De plant houdt erg van de ochtendzon en de avondzon. De hete middagzon is niet zijn favoriet. De Dieffenbachia camilla houdt van een warme, vochtige plek. U merkt dat deze plant een beetje naar het licht toe groeit. Draai de plant daarom elke maand een kwartslag zodat de plant recht blijft groeien.

Dieffenbachia Camilla - Luyckx

Dieffenbachia Seguine

De Dieffenbachia Seguine hebben prachtige groene bladeren met een duidelijke bladnerf. De bladeren van de Dieffenbachia ogen tropisch en worden erg groot. De Dieffenbachia Seguine is verkrijgbaar in verschillende types. Ontdek de verschillende soorten in ons tuincentrum in Gistel.

Dieffenbachia Seguine - Luyckx

Dieffenbachia luchtzuiverend

Deze plant hoort net als de Aglaonema en Spathiphyllum tot de Araceae (aronskelkfamilie) en hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Met zijn prachtige bladeren, groot of klein, met veel of weinig tekeningen, zuivert de Dieffenbachia de lucht in de kamer. Plaats deze kamerplant in de woonkamer, in de slaapkamer, in de gang of op kantoor. De bladeren zijn naast zeer decoratief ook zeer functioneel. De bladeren van de Dieffenbachia kamerplant zuivert namelijk de lucht in uw kamer. De bladeren halen giftige stoffen op uit de lucht en nemen deze op in hun bladeren en stengels. De plant zelf zet de giftige stoffen om in voedingsstoffen, waardoor de plant dit prima overleeft. Dieffenbachia's zijn door de luchtzuiverende werking erg populair in woonkamers, slaapkamers en op kantoor. Kom langs en haal een natuurlijke luchtzuiveraar in huis!

Dieffenbachia giftig

Verschillende kamerplanten zijn giftig voor dieren. De Dieffenbachia is niet alleen giftig voor honden en katten, maar ook voor mensen. Bij inname van de plant raadpleegt u dan ook direct de dierenarts of huisarts. Houd huisdieren en kinderen bij de plant vandaan. Het plantensap is namelijk erg giftig. De plant bevat namelijk kristallen in zijn cellen, die een brandend gevoel en zwelling veroorzaken. Dit is zeer pijnlijk en kan bij inname zelfs tot verstikking leiden. Het plantensap komt vrij als de stengels of de bladeren knakken of worden verwijderd. Houd er bij het verwijderen van bladeren of stengels dus altijd rekening mee dat u aanraking met het sap vermijdt.

Dieffenbachia - Luyckx

Dieffenbachia verpotten

Verpot deze indrukwekkende kamerplant om de twee jaar om de wortels meer groeiruimte te geven. In twee jaar tijd verbruikt de Dieffenbachia alle voedingsstoffen uit de potgrond en is het dus belangrijk dat u de plant van nieuwe, verse en vooral voedingshoudende potgrond voorziet. Als u de plant toch van nieuwe potgrond voorziet, neemt u direct de tijd om de plant te verpotten. In ons tuinecntrum hebben we prachtige potten voor Dieffenbachia’s. Zorg bij het verpotten dat u een pot kiest die minimaal 20% groter is dan de oude pot. Zo hebben de wortels voldoende ruimte en gaat de plant weer een tijdje mee. Verpot Dieffenbachia in de lente, dat zit de plant namelijk in groeistand en past de plant zich snel aan aan de nieuwe potgrond. Heeft u vragen over het verpotten van uw Dieffenbachia? Neem contact op!

Koop Dieffenbachia bij Tuincentrum Luyckx

Ons tuincentrum staat vol met mooie kamerplanten die uw huis direct opvrolijken. Koop diverse kamerplanten zoals de Dieffenbachia en breng meer groen en kleur in huis. Naast de decoratieve bladeren zuivert de Dieffenbachia ook de lucht in huis. Dat is een mooie win-winsituatie. Kom langs in ons tuincentrum in Gistel en bekijk ons aanbod aan kamerplanten. Bent u op zoek naar bollen, zaden of tuingereedschap? Loop een ronde door ons tuincentrum en vraag ons personeel gerust om advies. Zij zijn altijd bereid te helpen. Tot snel bij Tuincentrum Luyckx in Gistel.