Duurzame Elho bloempotten

Tuincentrum Luyckx verkoopt al jaren bloempotten van topmerk Elho. Elho is een merk dat zich inzet voor een duurzame wereld. Producten van Elho zijn producten waar de klant én de natuur blij van wordt. Maar hoe duurzaam zijn de producten van Elho nu eigenlijk? In deze blog bewijzen wij de duurzame kracht achter Elho.

Gebruik van restafval

Per jaar gebruikt Elho bijna 5.600.000 kilo aan gerecycled plastic om designpotten van te maken. Elho maakt van overblijfselen van bedrijfsproductieprocessen duurzame kunststof producten die nog jarenlang meegaan. Denk hierbij aan het afval van luiers, lenzen, kweekpotjes en voedselverpakkingen. Elho gebruikt tevens haar eigen overblijfselen of opstartproducten bij het wisselen van kleur. Het hergebruiken van restafval draagt bij aan een betere en vooral schonere wereld. Als u een Elho bloempot koopt, draagt u bij aan een duurzamere wereld.  

Duurzaam productieproces

Elho gebruikt verschillende grondstoffen om tot hun mooie designs te komen. Minstens 70% van al deze grondstoffen bestaat uit gerecycled plastic. Zo gaat er zo min mogelijk plastic verloren en hergebruikt Elho plastic voor een nieuw doel. De productie van Elho draait volledig met de kracht van hun eigen windmolen in de achtertuin. Door zelf windenergie op te wekken, maakt Elho geen gebruik van fossiele brandstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Windenergie is schonere energie dan het verbranden van fossiele brandstoffen. De windmolens dragen hierom bij aan een duurzaam productieproces.

Elho - Luyckx

Lokaal ontwerp

De bloempotten van Elho zijn in Tilburg ontworpen en geproduceerd. Elho bloempotten zijn dus producten van eigen bodem. Elho heeft diverse vormen bloempotten, zo past er altijd een design in uw tuin:

 • Rond
 • Langwerpig
 • Ovaal
 • Vierkant
 • Overig

Elho heeft naast bloempotten ook andere duurzame producten om uw tuin meer sfeer te geven:

 • Plantenbakken
 • Schotels
 • Accessoires
 • Kweekpotten
 • Gieters
 • Sprayers
 • Standaards
 • Regentonnen

Ontdek de nieuwste lijn: VibesVibes Elho

Ook voor binnen heeft Elho prachtige bloempotten. De nieuwste indoor lijn Vibes past perfect in de sfeer van een gezellig, harmonieus, modieus en vriendelijk interieur. Deze Vibes potten halen het beste in uw kamerplanten naar boven. De licht afgeronde vorm, zachte tinten en geribte patroon. De nieuwste potten zijn verkrijgbaar in de kleuren botergeel, delicaat roze, zijdewit en diepblauw. De potten zijn beschikbaar in verschillende diameters van 14 cm t/m 22 cm.

Duurzaam ontwerp

De producten van Elho zijn dus duurzaam geproduceerd. Maar gaan de producten ook lang mee? Het antwoord is: ja! Elho produceert zijn producten zo dat deze heel lang meegaan. Zo geniet u extra lang van het mooie design, prachtige kleuren en comfort voor uw planten. Of u nu een buitenpot koopt, een plantenbak voor binnen, of een regenton voor in de tuin, producten van Elho staan bekend om het duurzame ontwerp. Mocht het toch voorkomen dat de potten na jaren van gebruik gaan slijten? Dan zijn alle potten van Elho op hun beurt weer recyclebaar. Zo blijven de potten duurzaam en circulair.

Plastic duurzaam?

U vraagt zich wellicht af waarom Elho gebruik maakt van het materiaal plastic. Plastic is toch niet duurzaam? Elho staat voor kwaliteit dat lang meegaat. Plastic heeft vele voordelen:

 • Als het buiten vriest, blijven de potten heel
 • Plastic is zeer licht ten opzichte van aardewerken potten
 • Plastic potten behouden hun kleur en vervagen niet

Koop Elho potten bij Tuincentrum Luyckx

Wilt u duurzame plastic bloempotten, gieters, regentonnen of schotels kopen? Kom dan langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel. Wij bieden een ruim assortiment aan Elho producten. Draag bij aan een duurzamere wereld en gebruik gerecyclede bloempotten in uw tuin. De prachtige designs en sprankelende kleuren laten uw tuinplanten en kamerplanten direct stralen. Bezoek onze potterie-afdeling en kies uw favoriete Elho-producten. Heeft u vragen over een product of bent u op zoek naar een specifiek artikel? Onze medewerkers staan altijd klaar om te helpen!

Bron: Elho.com

Tags: