Buiten koken

Buiten koken

Niet alleen buiten eten, maar vooral buiten koken vinden wij erg leuk. Natuurlijk met de barbecue als hoogtepunt, of soms zelfs met complete buitenkeukens. Waar vroeger alleen nog de simpele houtskool barbecue bestond, heeft u nu enorme keus uit verschillende barbecues. De houtskool barbecues zijn nog steeds in trek, maar u heeft nu ook keuze uit gasbarbecues, elektrische barbecues, complete buiten keukens en zelfs barbecues waar u op kunt grillen, stomen, roken én koken!

Plekje in de tuin
Fraai is het om de trend van het buiten koken in de tuin te integreren; in een nieuwe tuin probleemloos te doen. Een tuin krijgt een ontwerp en daar bestaat natuurlijk de mogelijkheid om een plekje voor het buiten koken te reserveren. Ook een bestaande tuin heeft vaak voldoende mogelijkheden. Bestraat een luw hoekje bij de schuur met een verhoogde border of zet mooie grote potten langs de rand. Geef de barbecue een vaste plek en zorg voor een werkblad in de buurt. Een langwerpige plantentafel voldoet prima om al die lekkere gerechten te kunnen voorbereiden. Vul border en potten met gebruikskruiden als Basilicum, Peterselie, Bieslook en Bonenkruid. Wanneer u niet buiten kookt en het werkblad buiten gebruik is, kunt u deze mooi opfleuren met kleurige planten in potten. Houdt wel alles schoon, zodat er geen mieren en ander ongewenst gedierte zich in uw tuin kunnen nestelen.

Sfeermakers
Wat met name de tuin of buiten kookhoek sfeervol houdt is het “groen” in de tuin. Dat versterkt het buitengevoel, waardoor u extra kunt genieten van het buiten eten. Vul de tuin met fraaie geurige struiken, bomen en planten. Zo kunt u lang genieten van de lekkere lange zomeravonden.

Overige tips

  • Plaats de barbecue niet bij brandbare objecten. Verplaats de barbecue niet brandend.
  • Houd een emmer water of zand bij de hand om het vuur te doven.
  • Pas op met brandbare en loshangende kleding.
  • Zet het snoer van een elektrische barbecue goed vast (tentharingen) en let op bij regen.
  • Een gasfles van een gasbarbecue mag niet onder de barbecue staan, vanwege ontploffingsgevaar.
  • Spuit nooit aanmaakvloeistof op de gloeiende kolen.
  • Houd spelende kinderen en huisdieren uit de buurt.
  • Pas op met metalen shaslickpennen. Ze worden gloeiend heet.
  • Doof het vuur na afloop met water of zand.
  • Maak de barbecue pas schoon als deze helemaal is afgekoeld.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over buiten koken wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.