Buxus in de winter

Buxus in de winter

Natuurvolken zien Buxus als symbool voor het eeuwige leven. Buxus is een sterke groenblijvende plant en geschikt voor de meeste goed doorlatende gronden.

Planttips:
Buxushaag: Zet 7 planten op een strekkende meter. Buxusvorm: Neem voor een blok of cirkel van 35 x 35 vijf planten in het vierkant.

Bereid de grond voor planten goed voor. Maak de aarde los en verbeter deze met compost of potgrond (en vermeng dit met de tuinaarde). Zet de Buxus voor het planten een half uur in een emmer water, zodat ze zich goed vol kunnen zuigen.
Haal de planten uit de pot en maak de wortels een beetje los. Plant de Buxusplantjes op hoogte pot, vul de ruimte rondom de wortelkluit op en druk met de handen de aarde stevig aan. Is de aarde droog? Geef royaal water! Dit mag je overslaan als de grond nat is. Knip tot slot de uitschieters af, maar snoei de Buxus in maart voor de eerste keer.

Winterzorg Hou Buxus een beetje in de gaten, de komende maanden kan het droog zijn en dan hebben planten water nodig, ook ‘s winters. Na de winter is het tijd voor een portie (Buxus)mest, waardoor de haag gezond kan opgroeien.