Moestuin

Wilt u een moestuin starten, of uw moestuin optimaal onderhouden? Dan bent u bij Tuincentrum Luyckx aan het juiste adres! Wij hebben een ruim en divers aanbod aan moestuin artikelen, zowel voor de startende tuinier als voor het onderhoud en uitbreiding van de moestuin. Moestuinieren is niet alleen een erg leuke bezigheid, ook het resultaat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Geniet van de smaken van uw zelfgekweekte kruiden, groenten en fruit!

Het moestuin assortiment van tuincentrum Luyckx

Voor het zelf kweken van groenten, fruit en kruiden bieden wij verschillende zaden, plantjes én onderhoudsmiddelen aan. Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • KweekgrondMoestuinartikelen bij Tuincentrum Luyckx

  • Moestuinbakken

  • Zaden

  • Voorgekweekte groenteplantjes en kruidenplantjes

  • Meststoffen

  • Afdekmaterialen

  • Moestuin gereedschap

  • Overige moestuinbenodigdheden

Van het begin van de moestuin tot aan de meer gevorderde onderhouds maatregelen, u vindt de verschillende mogelijkheden en gereedschappen in ons assortiment. Ook voor gewasbescherming en bewatering bent u bij ons aan het juiste adres.

Een moestuin starten in Brugge

Heeft u een tuin in of nabij Brugge en wilt u hier graag een moestuin van maken? De eerste stap van het aanleggen van een moestuin is het kiezen van de juiste plek. Een moestuin is gebaat bij een plek waar minimaal 6 uur zonlicht op schijnt per dag. Moestuinbakken met een minimale grootte van 30 centimeter zijn het beste geschikt voor de aanleg. Wanneer u de locatie heeft bepaald, dan kunt u kiezen welke gewassen u in welke vakken wilt laten groeien. Hierbij kunt u rekening houden met planten die nog gaan klimmen. Deze plaatst u in het ideale geval achterin, zodat ze de zon niet blokkeren voor andere planten. Overige plantjes en zaden kunt u dan kwijt in de moestuinbakken.

Een vruchtbare grond voor de moestuin

Een vruchtbare grond vormt uiteraard de basis voor een gezonde moestuin. Daarom is het verstandig om de juiste bemesting en eventueel grondverbetering te gebruiken. Ook hiervoor bent u in ons tuincentrum in Gistel aan het juiste adres. Wij kunnen u uiteraard adviseren bij de keuze voor de juiste grondproducten.

Tijd om te zaaien en planten in uw moestuin

Wanneer u eenmaal weet welke gewassen u wilt zaaien of planten, kunt u hier de gehele planning op aanpassen. Per gewas kan de beste periode namelijk verschillen. U vindt de informatie hierover vaak in het voorschrift van de zaden of planten. U kunt er eventueel ook voor kiezen om uw gewas binnen voor te zaaien. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Wellicht geniet u binnenkort van verse munt, bessen, of bloemkool uit eigen tuin!

Tuincentrum Luyckx nabij Brugge voor de moestuin en meer

Heeft u vragen over bepaalde planten of zaadjes, bent u benieuwd naar de nieuwste mogelijkheden op het gebied van moestuin onderhoud, of wilt u advies inwinnen voordat u een moestuin aanlegt? U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Brugge, waar onze medewerkers voor u klaar staan voor adviezen en meer informatie! Naast artikelen voor de moestuin kunt u bij ons ook terecht voor kamerplanten, bloembakken, sfeer en cadeau artikelen en nog veel meer! Graag tot ziens bij Tuincentrum Luyckx in Gistel!