Allerheiligen & Allerzielen

Op 1 november 2023 vieren we Allerheiligen en de dag erna is het Allerzielen. Allerheiligen is een Christelijke feestdag waarop we alle heiligen vereren en herdenken. Op 2 november herdenken we al onze overleden dierbaren. Dit is een mooi moment om stil te staan bij alle geliefden die ons zijn ontvallen. Het geeft ons allen een moment van bezinning en daarmee ook een gevoel van verbinding en saamhorigheid. In de dagen voorafgaand aan 1 en 2 november vindt u een ruim assortiment aan bloemstukken speciaal voor Allerheilihen in ons tuincenturm. Kom langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel voor zeer schone arrangementen gevuld met bloemen, planten en kaarsen. 

Plantenarrangement voor Allerheiligen

Brengt u ook dit jaar weer een mooie plantarrangement mee om het graf van uw dierbare om hem of haar te herdenken? Sierlijke chrysanten en asters zijn zeer geschikt in bloemarrangementen. Deze bloemen bloeien erg lang zodat het graf er voor langere tijd mooi bij staat. Daarnaast zijn ook heide en winterviolen om diezelfde reden zeer geschikt. Allerheiligen en Allerzielen gaat om het herdenken van onze dierbaren, u wilt natuurlijk alleen top-kwaliteits planten voor deze gelegenheid. Daarom verzekeren wij u van hoge kwaliteitsbloemen direct van de kweker. Onze bloemstukken zijn met zorg samengesteld en geven het graf van uw geliefde een mooie uitstraling. 

Grafstukken Allerheiligen - Luyckx

Allerheiligen bloemen

Een mooi bloemstuk is ook een uitstekend idee om uw dierbaren te sieren tijdens Allerzielen. Wij hebben de mooiste bloemen, planten en snijbloemen die op hun eigen manier verwijzen naar heiligen, zoals

  • Heiligenbloem (Santolina), een – ook in de winter – grijsbladig struikje dat in de zomer bloeit met gele bloempjes,
  • Sint-Janskruid, dat vanaf eind juni geel bloeit en in de winter deels groen blijft,
  • Jacobsladder (Polemonium),
  • Salomonszegel (Polygonatum),
  • Hemelsleutel (Sedum),
  • De ‘eeuwig groenblijvende’ Buxus sempervirens.

Het is ook een mooi idee om op 1 of 2 november voorjaarsbollen op het graf van uw dierbare te planten of een boeket lelies of rozen neer te zetten. Met het planten van voorjaarsbollen ontstaat aan het begin van de lente vanzelf een kleurrijk tafereel...

Zelf een bloemstuk voor Allerheiligen samenstellen

Wilt u zelf een persoonlijk bloemstuk, rouwwerk of plantenarrangement voor uw dierbare laten maken. Onze bloembindsters zijn zeer ervaren en maken de mooiste combinaties voor u. Door het persoonlijke karakter van zo'n bloemwerk voelt u zich extra verbonden met de overledene. Het door u zelf samengestelde rouwwerk of arrangement siert de grafsteen gedurende een lange tijd. Kies zelf de kleuren en voorzie het werk eventueel van een lint met tekst. 

Grafstukken Allerheiligen - Luyckx

Allerheiligen stuk kopen in Gistel

Welke dierbaren herdenkt u dit jaar? Sta stil bij uw vrienden of familieleden die er niet meer zijn en voorzie hun graf van een prachtig bloemen- of plantenarrangement. Wilt u zeker zijn van een bloemstuk? Bestel dan tijdig uw Allerheiligen bloemstuk bij Tuincentrum Luyckx. Kom langs in ons tuincentrum of bel voor meer informatie naar 059/27 83 99.