Groene trend: de kleine kerstboom

Is het bij u al bekend waar de kerstboom dit jaar moet komen? Misschien gaat u dit jaar wel voor een alternatief, zoals een houten kerstboom, een kant-en-klare kunstkerstboom met verlichting of een eigentijdse LED kerstboom. In dit blogartikel willen we u graag inspireren met één van onze favoriete bomen voor dit jaar: de kleine kerstboom! Zo’n kleine kerstboom is immers ontzettend veelzijdig en, ondanks zijn formaat, een echte blikvanger. We vertellen u graag waarom!

Een kleine kerstboom is flexibel

Waarom gaat u dit jaar niet voor één of meerdere mini kerstbomen? Met een kleine kerstboom kunt u zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op. Met een grote spar of Nordmann kerstboom is het logisch dat u kiest voor een plek waar de boom niet in de weg staat. U moet er niet tegen aan kunnen lopen, terwijl u er toch mooi naar kunt staren vanaf de bank of eethoek. Vaak vallen er dan al heel wat opties af. Ook de locatie van het stopcontact is zo’n praktisch iets waar u wel rekening mee dient te houden. Een kleine kerstboom laat u heel anders naar uw  interieur kijken, omdat u veel flexibeler bent. Zet de kleine variant op de salontafel, naast de televisie of op het aanrecht. U bepaalt!

Tip! Een grote boom zonder ballen zal nit snel gebeuren. Een kleine boom zonder kerstverlichting of ballen is echter helemaal geen slecht idee. Als u een statement wilt maken zonder uw boom volledig te versieren, bijvoorbeeld omdat u houdt van een minimalistische inrichting, dan kunt u uw kleinere boom gewoon laten zien zoals hij is. De mini boom maakt impact genoeg!

Mini kerstboom voor binnen of toch buiten?

Met een kleine spar in een pot kunt u binnen no-time een feestelijke sfeer creëren. Dit kan, zoals we al noemden, op elke plek in huis, maar ook zeker in uw voor- of achtertuin. Zet bijvoorbeeld twee boompjes bij de voordeur en u zorgt direct voor een sprankelende entree. Ook op een compact balkon is de kleine kerstboom hét perfecte kerstelement. Een kleine boom tilt u gemakkelijk naar een flat of appartement, zelfs als u op de fiets een bezoek aan ons tuincentrum hebt gebracht.

Een kerstboom voor de kids

Ook kinderen zijn dol op de gezelligheid die kerst ademt. Verblijd ze dit jaar eens met hun eigen kerstboom! Deze kunnen ze zelf uitkiezen en op hun eigen kamertje zetten. Misschien geeft u ze wel de kans om een bijpassende pot, leuke kerstballen en andere decoratie uit te zoeken. We hebben tevens gezellige kerstlampjes op batterij die geschikt zijn voor zo’n kleine boom. Helemaal gezellig! Begin een kersttraditie om elk jaar naar uit te kijken!

Een kleine kerstboom verzorgen

Als het gaat om het in leven houden van een kerstboom, zijn het de minivariëteiten die meestal langer meegaan dan hun grote broers.  Zet ze echter niet op een te warme stek, want ze laten hun naalden vallen als ze te dicht bij een radiator of openhaard staan. Een ander groot voordeel is dat ze gewoonweg een stuk goedkoper zijn dan een grote kerstboom. Het effect is even groots, maar uw portemonnee wordt er een stuk blijer van.

Mini kerstboom kopen bij tuincentrum Luyckx

Vanaf begin december vindt u in ons tuincentrum weer de allermooiste kerstbomen in allerlei soorten en maten. Wilt u er vroeg bij zijn? U vindt in ons assortiment de nodige kunstkerstbomen. U kunt ‘m maar vast in huis hebben! Houd onze social media kanalen in de gaten voor de officiële datum waarop de kerstbomenverkoop van start gaat. Bij vragen weet u ons te vinden, dus we hopen u snel te zien bij tuincentrum Luyckx in Gistel. Contactgegevens >>