Kamerplant schaduw

Kamerplant schaduw

Heeft u niet veel zonlicht in huis maar wilt u wel genieten van stralende kamerplanten? Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een groot aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Niet alle kamerplanten hebben de hele dag direct zonlicht nodig. Er bestaan ook kamerplanten die met weinig licht genoegen nemen. Kom langs en bekijk ons assortiment grote en kleine kamerplanten voor in de schaduw. Bent u op zoek naar een kamerplant met fraai loof of wilt u juist een groene kamerplant die uw saaie hoek in de kamer opvult? Wij laten u zien welke kamerplanten geschikt zijn voor in de schaduw.

Kamerplanten voor in de schaduw

Bij Tuincentrum Luyckx koopt u al jaren kamerplanten van de hoogste kwaliteit. Onze kamerplanten zijn met liefde en zorg gekweekt en geven u jarenlang plezier. Heeft u een hoek in de kamer waar maar weinig licht komt en wilt u deze hoek opleuken met een mooie kamerplant? Tuincentrum Luyckx heeft een prachtig aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Deze kamerplanten houden het prima vol op een donkere plek in uw huis:

 • Calathea
 • Dracaena
 • Graslelie
 • Philodendron
 • Bromelia
 • Lepelplant
 • Sansevieria
 • Aglaonema

Kamerplant schaduw - Luyckx

Verzorging kamerplant schaduw

Een kamerplant die goed tegen een plekje in de schaduw kan heeft naast water en de juiste voeding, toch echt af en toe een beetje (indirect) zonlicht nodig om te overleven. Zet uw kelder, zolder of badkamer zonder ramen dus nu niet meteen vol met groene kamerplanten, want dan treft u ze binnenkort een stuk minder groen aan. Kamerplanten in de schaduw groeien goed zonder direct zonlicht. Voor de meeste kamerplanten geldt:

 • Geef een keer per week water
 • Geef een keer per maand plantenvoeding
 • Verpot de plant om het jaar naar een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot

Kamerplant schaduw kopen

Bij Tuincentrum Luyckx hebben we een verrassend assortiment aan kamerplanten voor in de schaduw. Heeft u een modern interieur? Dan passen de volgende planten zeer goed in uw woonstijl: lepelplant, sansevieria, calathea. Heeft u een landelijk interieur met veel natuurlijke tinten? Kies dan voor de philondendron, graslelie of de aglaonema. Houdt u wel van kleur in huis? Neem dan onze vrolijke bromelia mee naar huis. Deze bloeiende kamerplant heeft gekleurde schutbladeren die lijken op een bloem. U koopt deze kamerplant in de kleuren rood, roze en geel.

Kamerplant schaduw in pot

Bent u op zoek naar de perfecte plant-pot combinatie? Een kamerplant trekt namelijk pas écht de aandacht in huis als u deze in een prachtige pot zet. Wij hebben aardewerken, kunststof en zinken potten voor de mooiste kamerplanten. Bij ons koopt u onder andere binnenpotten van de topmerken Elho en MICA. Deze duurzame bloempotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en hebben een stuk minder invloed op de wereld. Naast binnenpotten hebben we een uitgebreid bloembakkenassortiment. Op deze afdeling vindt u bloembakken voor alle soorten binnenplanten. Wilt u tips of hulp bij het potten van nieuwe planten? Vraag onze medewerkers om advies, zij lopen altijd wel ergens in de buurt rond.

Kamerplanten schaduw in pot - Luyckx

Koop kamerplanten voor in de schaduw in Gistel

In Gistel, in de buurt van Sint-Niklaas en Gent, vindt u Tuincentrum Luyckx. Dit veelzijdige tuincentrum is gespecialiseerd in tuinplanten, kamerplanten en ander groen. Wij hebben veel kennis van kamerplanten en helpen de klant tot hij tevreden is! Bent u op zoek naar inspirerende thema’s en wilt u ideeën opdoen voor thuis? Kom dan gerust eens langs bij Tuincentrum Luyckx in Gistel en bekijk ons assortiment kamerplanten. Naast kamerplanten voor in de schaduw verkopen wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en kamerplanten voor in de zon. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.